Het weer deze week
Toenemende kans op wat lichte regen

ALMERE - Aan het meestentijds fraaie en droge weer onder invloed van een uitgebreid hogedrukgebied boven het oosten van Europa komt nu een einde. Vooral op middellange termijn lijkt een stevige westcirculatie op hoge breedten in te trede. Dat luidt zeker een wisselvalliger weerbeeld in.
Woensdag kan een eerste belegen oceaanstoring Almere al met wat lichte regen bereiken. We komen in het overgangsgebied tussen de tanende invloed van het net genoemde hoog boven Oost-Europa en oplevende depressieperikelen ten westen van ons. Die depressiebemoeienissen gaan helaas aan het langste eind trekken en geven tot en met het weekend doorgaans veel bewolking. In de periode woensdag tot en met zondag zal het veelvuldig droog zijn in Zuidwest-Flevoland, maar periodiek wat lekkage vanuit het veelal hardnekkig aanwezige wolkendek blijft toch wel mogelijk.
Opvallend is dat de temperatuur veel te hoog blijft voor de eerste week van november. Overdag zijn maxima haalbaar van 16 tot 17 graden en vooral de nachten worden opvallend zacht met 14 graden. De wind blijft tot in de volgend week in de vertrouwde zuid - tot zuidwesthoek zitten en is meest matig. Volgende week zien we steeds actiever wordende depressies via Schorland richting Noorwegen koersen terwijl de luchtdruk net ten zuiden van ons weer flink oploopt. Deels kan dat gunstig uitpakken daar we dan waarschijnlijk net in ‘t gebied bivakkeren waar het met de regenmomenten nog meevalt.
Op middellange termijn is er absoluut nog geen zicht op een eerste winterse speldenprik. Buien met (natte) sneeuw en matige vorst gedurende de nachten is er totaal nog niet bij voorlopig. Het kan al wel erg koud zijn begin november. In 1980 bleef het op de derde de hele dag net onder nul in Almere.
Meer weerinfo www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 8, max. 15, wind z. 4, neerslag 65% en zon 30%
Donderdag min. 11, max. 15, wind zzw. 3-4, neerslag 40% en zon 30%
Vrijdag min. 11, max. 16, wind zzw. 3-4, neerslag 40% en zon 30%
Zaterdag min. 14, max. 16, wind zw. 3-4, neerslag 60% en zon 25%
Zondag min. 13, max. 16, wind zw. 3-4, neerslag 60% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 02 november 2015 - 12:43

Gerelateerd

Delen