Het weer DEZE WEEK
Wisselvallig en minder extreem zacht

ALMERE – De afgelopen week beleefden we de zachtste novemberfase uit ons leven, want nooit werd het warmer tijdens de eerste week van deze maand. Vrijwel iedere dag werden de temperatuurrecords scherper gesteld en het meest opvallend waren nog wel de nachttemperaturen.
Zo was het aan het begin van de nacht soms nog 17-18 graden in een deel van het land. Dat zijn temperaturen op dat tijdstip die niet zouden misstaan voor een maand als juli. De aanvoer van zeer zachte subtropische lucht gaat ook deze week nog onverdroten voort, alleen wordt het wel iets minder extreem zacht.
Toch komt de middagtemperatuur in Almere nog uit op 15-16 graden. In de nachten wordt het frisser.
De wisselvalligheid is er vooral richting en tijdens het weekend en het waait daarbij ook flink uit het zuidwesten. Kortom, het is Hollands herfstweer in optima forma.
Op de middellange termijn is er geen zicht op winterweer en serieuze vorst is er waarschijnlijk niet meer bij in deze maand. Een eventueel omkeermoment zou er kunnen komen tussen 17 en 22 november. Dan komt waarschijnlijk een hogedrukgebied naderbij, maar waar het exact komt te liggen is nog niet bekend. Dus ook nu kunnen we eigenlijk alweer concluderen dat november wintervrij verloopt. Iets dat bijvoorbeeld in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw ondenkbaar was. Rond Sint-Maarten was het vaste prik destijds dat er buien vielen met hagel en soms al natte sneeuw.
Toch kunnen we straks nog wel een interessante winter verwachten. Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 13, max. 15, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 20%
Donderdag min. 12, max. 15, wind zw. 4, neerslag 25% en zon 45%
Vrijdag min. 11, max. 13, wind zw. 4-5, neerslag 85% en zon 30%
Zaterdag min. 8, max. 12, wind wzw. 4-5, neerslag 75% en zon 20%
Zondag min. 11, max. 15, wind zw. 4-5, neerslag 85% en zon 25%
Artikel geplaatst op: 09 november 2015 - 13:06

Gerelateerd

Delen