Het weer DEZE WEEK

Pas in tweede helft december wat ‘koeler’

ALMERE – December 2009 en 2010 waren heel bijzondere maanden met volop sneeuw en boven de pakken sneeuw werd het toen ook erg koud op een aantal plaatsen. De Kerst werd zelfs wit in beide jaren!


Eigenlijk bleven de winters tot en met maart 2013 opvallend koud door de bank genomen en sommigen hadden het voorzichtig al over de geleidelijke terugkeer van een kleine ‘ijstijd’. Niets van dit alles want de afgelopen twee jaar was het weer vertrouwd mildheid troef en schoten we weer eens door naar het andere uiterste qua temperatuur.
Momenteel is het ook nog steeds erg zacht en de eerste tien dagen van de maand komen ontegenzeggelijk weer in het rijtje met warmste eerste decades van december ooit terecht. Nachttemperaturen van 12 graden hadden we voorbije maandag.
De rest van deze week wordt het iets minder zacht maar zowel de dag- als nachttemperatuur blijft royaal boven nul en komt gemiddeld nog steeds veel te hoog uit voor de tweede decemberweek.
Met de regenperikelen valt het relatief mee. De eerste serieuze regen dient zich vrijdag aan. Ook in het weekend zal het niet geheel droog zijn met vooral op zondag weer kans op een regenperiode.
Uiteraard waait de wind nog steeds uit de bekende zuidwesthoek. Stormachtig wordt het echter niet.
In de tweede maandhelft neigt alles wat te zullen afkoelen zonder dat het diepwinters lijkt te worden.
De kans op een wat meer noordwestelijke stroming wordt wat groter vanaf half december met tot gevolg dat het overdag eerder rond de 5 graden wordt en in de nachten soms tot wat vorst komt.
De buien die dan eventueel langskomen zouden een wat winterse fractie kunnen gaan geven.
Het noorden van Europa krijgt wel te maken met beduidend kouder weer, maar de wind moet eerst noordoost zijn om een deel van die kou naar de Benelux te transporteren. De vraag is of dat lukt?
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl

Artikel geplaatst op: 07 december 2015 - 13:13

Gerelateerd

Delen