Het weer DEZE WEEK
Wintertje reikt nauwelijks tot in Almere

ALMERE – Na de met afstand mildste decembermaand sinds tenminste het begin der weerwaarnemingen anno 1706, was het ineens Koning Winter die van zich deed spreken. De intense koudegolf boven het noordoosten tot zuidoosten van Europa lekte warempel nog even uit tot over onze contreien.
Afgelopen dagen was het compleet winter in met name Groningen met ijzel, sneeuw en ook overdag vorst. De vorstgrens reikte niet veel zuidelijker dan Oost-Flevoland. Deze woensdag kan het nog even koud zijn met een temperatuur die ook in de omgeving Almere in de buurt van het vriespunt blijft.
Het weer blijft de rest van de week doorgaans somber en kil met ook regelmatig neerslag.
Vanaf woensdag komt de temperatuur weer op de ‘normale’ waarden uit en daarmee gaat het dan om de temperaturen zoals we gewend waren de afgelopen weken. Het wordt dus te zacht voor januari.
De vorst trekt zich op donderdag waarschijnlijk geheel terug uit Nederland waarna we een zachte en wisselvallige periode tegemoet gaan. Een terugkeer naar het extreem zachte weer is niet te verwachten binnenkort, dus met absurd hoge maxima tussen de 12 en 15 graden.
Als we even vooruitblikken richting half januari zien we in eerste instantie dat de kou boven het noorden van Europa min of meer intact blijft. Anderzijds zou de luchtdruk kunnen gaan stijgen in de regio Groenland en IJsland. In combinatie met een ijskoud lagedrukgebied boven Scandinavië zou dit een noordelijk georiënteerde circulatie kunnen opleveren. Sneeuwbuien en lage temperaturen horen daar doorgaans bij in de winterperiode. Leuke en interessante ontwikkelingen dus op middellange termijn voor diegenen die wel van wat winterweer houden.
Meer weer: www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 0, max. 2-3, wind o. 3-4, neerslag 60% en zon 20%
Donderdag min. 2, max. 6, wind zo. 4, neerslag 90% en zon 20%
Vrijdag min. 4, max. 7, wind zzw. 4, neerslag 70% en zon 30%
Zaterdag min. 4, max. 9, wind zw. 4, neerslag 65% en zon 20%
Zondag min. 7, max. 10, wind z. 4, neerslag 90% en zon 20%
Artikel geplaatst op: 04 januari 2016 - 13:21

Gerelateerd

Delen