Het weer DEZE WEEK
Aanhoudend guur herfstweer

ALMERE - De huidige winter, die eigenlijk dit predicaat niet verdient, is hard op weg om de allerzachtste ooit te worden. De komende periode staat aanhoudend in het teken van regenperioden, buien en nog altijd bovennormale temperaturen voor medio februari.
De depressies neigen wel een zuidelijker koers te varen en in combinatie met wat hogere luchtdruk in het noorden en een dikker wordende koude laag, kan de neerslag soms even winters van karakter zijn. Rond Valentijn is er een kleine kans op wat natte sneeuw en zal het vooral waterkoud zijn in Almere. De nachttemperaturen komen wat dichter in de buurt van het vriespunt uit en overdag is het 6 graden.
Doordat de vlakke lagedrukgebieden in de buurt van Nederland rondtollen staat er meestal weinig wind. Op middellange termijn is er geen zicht op een overgang naar droog vriezend weer en evenmin mag een omslag worden verwacht naar lentesferen zoals in februari 1989. Die maand blonk uit in zeer zacht en zonnig weer met een aantal dagen maximale temperaturen tussen de 12 en 16 graden.
Dit jaar lijkt het herfstweer onverdroten door te gaan zonder dat er pieken of dalen optreden. Voor velen blijft het met enige weemoed terugblikken naar de sprokkelmaand exact dertig jaar geleden. Dat was de meest winterse schaatsmaand die velen ooit beleefden. Oostenwinden gaven veel kou toen. Waarschijnlijk maakt iedereen die dit leest nooit meer een soortgelijke maand meer mee in Nederland.
Hoe het exact komt weet ik niet, maar de opwarming in de atmosfeer zal ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld de voorbije kwart eeuw en met nadruk ook nu nog spelen.
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 3, max. 7, wind wzw. 4, neerslag 85% en zon 25%
Donderdag min. 3, max. 8, wind wzw. 4, neerslag 30% en zon 55%
Vrijdag min. 2, max. 7, wind zzo. 4, neerslag 80% en zon 35%
Zaterdag min. 3, max. 6, wind z. 3-4, neerslag 75% en zon 35%
Zondag min. 4, max. 8, wind z. 3-4, neerslag 80% en zon 25%
Artikel geplaatst op: 08 februari 2016 - 11:58

Gerelateerd

Delen