Het weer DEZE WEEK
Guur maartweer met kans op sneeuwvlokken

ALMERE – Met maart op de kalender neemt direct het gure weerbeeld dat deze maand vaak zo kenmerkt, toe.
Na een reeks fraaie zonnige dagen met koude februarinachten tapt maart uit een ander vaatje. Hoge barometerstanden boven de Atlantiek richting IJsland in combinatie met lagedrukgebieden richting het Noordzeegebied, geven voorlopig een koude stroming in de Benelux met kans op sneeuw.
Veel kou zit ingevangen in lagedrukgebieden in onze omgeving. Ofschoon de wind veelal aanlandig zal zijn, is het hogerop in de atmosfeer zo koud dat de neerslag regelmatig een winters karakter heeft. Buien met stofhagel en natte sneeuw zijn dat onder andere. Mocht het even flink doorsneeuwen, dan kan er plaatselijk sneeuw blijven liggen op auto’s of op het gazon.
Overdag zijn de temperaturen aan de lage kant. In buien soms maar 2-3 graden en met zon tot 8 graden. Gedurende de nachtperioden kan het tijdens opklaringen afkoelen tot rond het vriespunt. De kans op verraderlijke gladheid op de stoep of het fietspad blijft dan ook aanwezig tot begin volgende week.
Weinig zon zien we de rest van deze week, maar als het even opklaart is de lucht intens blauw. We zitten wel in van origine heel schone lucht met buiten de buien om tot wel 60-70 kilometer zicht. Op middellange termijn lijkt het maartweer iets stabieler te worden, zo richting eind volgende week. Een uitloper van het Azorenhoog komt dan dichterbij en zal de neerslagimpulsen onderdrukken. Een overgang naar fraai lenteweer met enkele dagen een zwoele zuider erbij, zie ik nog niet. Rond half maart zien we vaak dat het kortstondig mild weer kan zijn met maxima tot 17-18 graden.
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 4, max. 7, wind zw. 4, neerslag 90% en zon 25%
Donderdag min. 2, max. 7, wind nw. 3-4, neerslag 80% en zon 35%
Vrijdag min. 1, max. 5, wind z. 3-4, neerslag 90% en zon 25%
Zaterdag min. 2, max. 6, wind zw. 3-4, neerslag 80% en zon 30%
Zondag min. 1, max. 7, wind w. 3-4, neerslag 25% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 29 februari 2016 - 11:55

Gerelateerd

Delen