Het weer DEZE WEEK
Flinke regenkans tijdens paasweekend

ALMERE – Pasen valt op nogal uiteenlopende data. Die variëren tussen 22 maart en 25 april. Dat komt doordat in het jaar 325 werd vastgesteld dat Pasen valt op de eerste zondag na volle maan in de lente. Het weerbeeld kan dus ook sterk verschillen met ruim een maand speling tussen de vroegste en laatste paasdata. Dit jaar komt Pasen vrij vroeg, maar zal het weerbeeld niet zo uit de kunst zijn.
De wisselvalligheid neemt namelijk flink toe vanaf donderdag (na eerst nog een koude nacht). Wel wordt het met de toename van de regenkans een stuk zachter met oplopende temperaturen.
Een zachte en wisselvallig zuidweststroming zal de dienst gaan uitmaken en daardoor komen regelmatig regengebieden langszij. Tussendoor is het ook wel eens een dagdeel droog met zon.
Vooral rond vrijdag regent het in Almere en ook tijdens beide paasdagen is de regenkans dus groot. Mocht het nu vlak voor zo’n nieuwe regenstoring tijdelijk wat zonniger worden, dan kan de temperatuur even oplopen naar een graad of 15 en dan voelt het direct lenteachtig aan in de vochtige atmosfeer.
Ook na Pasen zal de zuidwestelijk georiënteerde stroming nog voortduren en wisselvalligheid geven. Het temperatuurbeeld zal prima zijn met maxima doorgaans tussen de 10 en 15 graden zodat we kunnen spreken van een nogal groeizaam weertype. Met het zachtere weer aan zet straks wordt de tot dusver te koude maartmaand nog wat omgebogen richting misschien nog net een normale maart.
Op lange termijn (april-mei) lijkt er een voorkeur te zijn voor relatief hoge druk boven Noord-Europa. Dit zou betekenen dat de wind hoofdzakelijk uit noord tot oost zou moeten gaan waaien en dat is op zich een prima richting die veelal droog weer met zon met zich meebrengt.
Meer weerinfo is er via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 5, max. 9, wind nw. 3-4, neerslag 30% en zon 35%
Donderdag min. 1, max. 9, wind zw. 3, neerslag 35% en zon 30%
Vrijdag min. 7, max. 9, wind zzw. 4, neerslag 95% en zon 25%
Zaterdag min. 4, max. 15, wind zzw. 3-4, neerslag 30% en zon 40%
Zondag min. 9, max. 12, wind zzw. 4, neerslag 85% en zon 25%
Artikel geplaatst op: 21 maart 2016 - 12:36

Gerelateerd

Delen