Het weer DEZE WEEK
Begin april geleidelijk droger en stabieler

ALMERE - Pasen viel dit jaar vroeg en vorige week vertelde ik al dat 'de Paas' op nogal uiteenlopende data kan vallen. Deze data lopen uiteen van 22 maart tot 25 april. Dat komt doordat vroeger, ruim 300 jaar na Christus, werd vastgesteld dat Pasen valt op de eerste zondag na volle maan in de lente.
Het voorbije paasweer, afgelopen zondag en maandag (een paar dagen na de eerste volle maan in de lente) was niet paasbest en regenperikelen waren frequent van de partij. Wel kon de temperatuur oplopen tot flink in de dubbele cijfers en het voelde dan ook niet bepaald koud aan in Almere.
De rest van de week blijft het nogal wisselvallig in de Benelux met ongeveer normale temperaturen voor begin april. Daarna lijkt het weer stabieler te worden met meer invloed van hogedrukgebieden. Waar de hogedrukgebieden komen te liggen is van groot belang voor de temperatuur bij ons.Regelmatig is het nog stuivertje wisselen qua positie van de hoge druk bij de diverse weermodellen.
De optie met de hoge luchtdruk boven IJsland geeft een koude noordelijke stroming en ook zijn er opties die de hoge druk meer richting West - en Midden-Europa intekenen. April blijft een overgangs- maand, dus zowel zeer koude lucht uit het hoge noorden, als hele zwoele lucht uit Spanje kan ons bereiken. Voorlopig lijkt de koude variant de meest voor de hand liggende, dus dat betekent een meest noordelijke aanvoer die een lange weg over zee aflegt en daardoor wel wat wordt opgewarmd.
De kans op lentemaxima tot bijna 20 graden is wat kleiner tot 8 a 10 april, maar zeker niet onmogelijk.
Meer weerinfo is er via www.weerprimeur.nl
Artikel geplaatst op: 25 maart 2016 - 09:33

Gerelateerd

Delen