Het weer DEZE WEEK
Eerst flink koeler, vanaf het weekend weer zachter

ALMERE – De lichting warme en zonovergoten aprildagen zijn maar heel dun gezaaid en zeker aan het begin van de doorgaans grillige grasmaand. Afgelopen zondag was zo’n formidabele aprildag met jubelende temperaturen tot zo’n 18-19 graden in de stad. Landelijk werd het maximaal zelfs tot ruim 21 graden.
Dit soort temperaturen tussen de 15 en 20 graden zijn voorlopig niet aan de orde, maar wellicht kruipt het kwik vooral in de loop van de volgende week wel weer op na eerst een tegenvallend temperatuurbeeld tijdens het tweede deel van deze week.
Tot en met het weekend blijft het licht wisselvallig met tussendoor prima weermomenten waarop de zon goed schijnt en het prima toeven is buitenshuis. Er staat meestal niet veel wind in Almere.
Aanvankelijk hebben we dus wat lagere temperaturen tot het weekend, maar daarna kan het weer zachter worden doordat de wind meer uit een zuidelijker richting gaat waaien. Die windkrimping heeft te maken met het zuidelijk uitzakken van een omvangrijke trog op de Atlantische oceaan. Dat omvangrijke lagedrukgebied komt later met de spil richting Biscaje te liggen met uitstraling richting Ierland en Zuidwest-Engeland. Voor ons betekent dat een nogal groeizaam weerbeeld en steeds die stromingen tussen zuid en zuidwest op middellange termijn. Veel aprilkou inclusief zware nachtvorsten is dus eigenlijk niet te verwachten de komende tien dagen. Eerder is dus zoals al gezegd een positieve thermische ontwikkeling mogelijk waarbij we de 20 graden vast nog wel een keer beleven.
Vanwege het groeizame karakter van het weer zal de natuur de achterstand nu snel gaan inhalen.
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 6, max. 12, wind zw. 3, neerslag 45% en zon 50%
Donderdag min. 5, max. 11, wind zw. 4, neerslag 75% en zon 65%
Vrijdag min. 4, max. 12, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 70%
Zaterdag min. 3, max. 14, wind zzo. 3-4, neerslag 35% en zon 70%
Zondag min. 5, max. 15, wind zzo. 3-4, neerslag 35% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 04 april 2016 - 12:47

Gerelateerd

Delen