Het weer DEZE WEEK
Tot in het weekend nog wisselvallig

ALMERE – De maand april is weertechnisch gezien de lastigste maand van het jaar en dan niet in de laatste plaats voor de weerlieden. In pakweg dertig jaar tijd is er weinig veranderd wat betreft de secuurheid van de weersverwachting voor Pasen bijvoorbeeld. Niet zelden pakte het paasweer heel anders uit dan men aanvankelijk verwachtte.
De temperatuurcontrasten in april kunnen erg groot zijn. IJskoude poollucht kan nog afzakken tot onze breedten, maar anderzijds kan ook al hoogzomerse luchtaanvoer plaatsvinden vanuit Spanje en Frankrijk. Die contrasten maken het soms extra moeilijk voor weerlieden. De aanvankelijke posities van lage- en hogedrukgebieden vallen dan net anders.
De wisselvalligheid blijft troef de komende dagen en tot en met het weekend regent het periodiek. Tussendoor zijn er uiteraard ook betere momenten zoals op de donderdag. Mocht de zon er dan goed bij gaan komen kan de temperatuur oplopen tot boven de aangename 15 graden in Almere.
Vanaf het weekend lijkt er wel iets te veranderen. De luchtdruk gaat oplopen in het zeegebied tussen Schotland en IJsland en later tussen IJsland en Noorwegen. Anderzijds vormen zich met name lagedrukgebieden boven het oosten van Scandinavië. Het gevolg is dat een stroming op gang komt tussen noordwest en noordoost waarmee vrij koude lucht richting de Lage Landen wordt getransporteerd. Tevens kan het dan wel wat stabieler en ook droger worden met zonnige perioden.
Overdag komen de temperaturen dan uit op 12-15 graden, terwijl de nachten soms koud kunnen uitpakken met een toenemende kans op nachtvorst. Dit oogt als een klassieke aprilsituatie.
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 8, max. 14, wind zw. 3-4, neerslag 70% en zon 65%
Donderdag min. 6, max. 15-18, wind zw. 3, neerslag 25% en zon 70%
Vrijdag min. 8, max. 14, wind z. 3, neerslag 80% en zon 35%
Zaterdag min. 8, max. 12, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 70%
Zondag min. 5, max. 12, wind wzw. 3-4, neerslag 25% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 11 april 2016 - 13:48

Gerelateerd

Delen