Het weer DEZE WEEK
Vrij warm meiweer met later weer buien

ALMERE – Komende pakweg tien dagen blijft het groeizaam voorzomerweer met regelmatig enkele buien. De meidroogte werd acuut opgelost afgelopen zondag en maandag toen er veel water viel. Op sommige stekken was nog maar 2-3 millimeter regen gevallen tot de twintigste.
De droogte op de landerijen, ook in Zuidwest-Flevoland, is dus flink verlicht en de gewassen kunnen uitstekend groeien de komende twee weken met zo nu en dan enkele buien op het pleit.
Tot het weekend is het meest prima weer met zonder meer aangename temperaturen in Almere.
Het kan ruim 20 graden worden op de meeste middagen en de buienkans is vooralsnog klein.
Het aanstaande weekend verloopt niet droog. Een kleine depressie heeft het op onze contreien gemunt en lijkt in de buurt van Nederland voor anker te gaan. We zien mooie ontwikkelingen van hoge druk boven Scandinavië waarbij het richting Polen tot tropische maxima van 33 graden kan komen.
Maar juist die genoemde depressie ten zuiden van dat hoog doorkruist het mooie weerplaatje bij ons. In het weekend dus kans weer op enkele flinke buien mogelijk met onweer. Toch is het buiten de buien om goed weer met zelfs goede mogelijkheden om een barbecue te houden in de tuin.
Op langere termijn is er een kleine kans dat het begin juli (klassiek) afkoelt bij een noordwestenwind.
De kans op het voortduren van het (vrij) warme en instabiele weertype lijkt wat groter te zijn.
De situatie wordt al met al wel wat interessanter gezien de ontwikkelingen boven Scandinavië. Er hoeft maar weinig te gebeuren of de zeer warme lucht boven Polen zou kunnen gaan uitstromen tot boven ons land. Dan moet wel eerst de genoemde ‘raddraaier’ verdwijnen bij Nederland straks.
Meer weerinfo is er via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 11, max. 17, wind var. 3, neerslag 25% en zon 30%
Donderdag min. 10, max. 19, wind nno. 3, neerslag 20% en zon 85%
Vrijdag min. 11, max. 21, wind no. 3, neerslag 35% en zon 80%
Zaterdag min. 13, max. 21, wind o. 3, neerslag 75% en zon 60%
Zondag min. 13, max. 20, wind no. 3, neerslag 85% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 23 mei 2016 - 12:49

Gerelateerd

Delen