Het weer DEZE WEEK
Leuke thermische opleving

ALMERE - De vervelende regenperikelen van de afgelopen weken behoren gelukkig even tot de verleden tijd. Regen viel er wel op dinsdag en zelfs aan het begin van de woensdag nog. Ook rond vrijdag en zaterdag kan er weer een bui langskomen, maar de grote regens van afgelopen tijd blijven uit. Het weer wordt beter, zeker wat de temperatuur betreft die weer eens boven de 20 graden uitkomt.
Een stevige uitloper van het Azorenhoog slaat uit richting Engeland en het noordwesten van Frankrijk. Ook reikt de positieve invloed van het hoog tot over onze contreien de komende periode. De zuidwestcirculatie gaat overigens gewoon door, maar de meeste depressieactiviteiten gaan zich in een wat noordelijker traject afspelen. Daardoor bereiken de oceaanfronten onze omgeving niet meer in ‘volle glorie’ maar schampen ze eerder. De wind blijft evenwel in de zuidwesthoek bivakkeren.
Goede temperaturen dus tot en met het weekend sowieso en juist tijdens het weekend komen die uit in het traject tussen d 20 en 24 graden. Het weerbeeld daarbij blijft fragiel vanwege die net genoemde schampende fronten. Zo’n front hoeft maar 50 of 75 kilometer zuidelijker te komen dan de planning en dan is een beloofde zo goed als droge dag ineens een stuk minder droog in Almere en omgeving.
Medio juli lijkt het weer niet verder te verbeteren, integendeel: het oogt niet heel rooskleurig met mogelijk ‘n diepe depressie die zich manifesteert op de Noordzee met gevolg talrijke buien vanaf zee.
Tot dusver heeft de zomer van 2016 het nog niet in zich om langere tijd mooi en stabiel weer op te leveren. Steeds komen verstoringen binnen een paar dagen die het fraaie weer dan de das omdoen.
Meer weerinfo is er via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 12, max. 18, wind w. 3-4, neerslag 35% en zon 80%
Donderdag min. 11, max. 21, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 75%
Vrijdag min. 14, max. 20, wind zw. 3, neerslag 65% en zon 70%
Zaterdag min. 13, max. 23, wind zw. 3-4, neerslag 40% en zon 80%
Zondag min. 15, max. 23, wind zzw. 3-4, neerslag 35% en zon 85%
Artikel geplaatst op: 04 juli 2016 - 12:58

Gerelateerd

Delen