Het weer DEZE WEEK
Zomer 2016 kabbelt gewoon voort

ALMERE - Op de keper beschouwd beleven we best een redelijke zomer. Sommigen vinden het zomerweer flink tegenvallen terwijl anderen er best mee kunnen leven. Ook het weer blijft een subjectief gegeven.
Na enkele buien op de woensdag en donderdag, droogt het weer wat op in Almere. Het is aan de koele kant met middagtemperaturen rond een graad of 18 slechts. De wind komt uit het westen.
Opvallende verschillen waren er tussen de beide hoofdweer-modellen de afgelopen dagen. Het Europese centrum berekent een licht zomerse tendens met vooral in en na het weekend warmer weer. Het Amerikaanse model echter laat het licht wisselvallige en tamelijk koele weer gewoon voortduren. Feit blijft dat de gematigde westcirculatie intact blijft en dat ruggen van hoge druk, veelal uitlopers via de Azoren, ons de betere dagen blijven geven. Depressies evenwel in het zeegebied tussen IJsland en Schotland stralen ook nog steeds uit richting het Noordzeegebied. Het blijft dus telkens stuivertje wisselen tussen deze twee systemen. Zo zien we ook in het weekend weer oceaanfronten onze gebieden schampen. Droog zal het daarom waarschijnlijk weer niet blijven in Zuidwest-Flevoland.
Het gewone Hollandse zomerweer duurt voort met de afwisseling van mooie - en minder mooie fasen.
Zicht op hitteperikelen met maxima tussen de 30 en 35 graden is er momenteel zeker niet. Een overgang naar zeer wisselvallig en koel zomerweer is er evenmin. De conclusie mag dus worden getrokken dat het huidige zomerweerbeeld gewoon voortkabbelt in de Lage Landen.
Meer weerinfo is er via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 11, max. 18, wind zw. 4, neerslag 45% en zon 65%
Donderdag min. 11, max. 18, wind wnw. 4, neerslag 25% en zon 85%
Vrijdag min. 11, max. 19, wind zw. 3-4, neerslag 30 % en zon 70%
Zaterdag min. 13, max. 22, wind zw. 3, neerslag 55% en zon 60%
Zondag min. 14, max. 22, wind zw. 4, neerslag 50% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 11 juli 2016 - 12:32

Gerelateerd

Delen