Het weer DEZE WEEK
Na woensdag weer ‘gewone’ temperaturen

ALMERE - Woensdag is het klapstuk van deze zomer tot nu toe met ook in Almere een tropische temperatuur van om en nabij de 30 graden. Op de warmste stekken in de stad kan het 31-32 graden zijn.
Zeer warme lucht bereikt ons via Spanje en Frankrijk, maar de hitte duurt niet langer dan 36 uur. Woensdagavond is er kans op enkele buien mogelijk met onweer. Mogelijk valt het wel mee. Vervolgens schakelen we over op heel normaal en zelfs prima zomerweer dat tenminste tot en met 24 juli zal aanhouden. Uitlopers van het Azorenhoog reiken tot over onze omgeving tot en met zondag.
Daarna zien we (helemaal kenmerkend voor deze zomer) de depressiedruk weer toenemen via IJsland en Schotland zodat de stabiliteit weer wat minder wordt tijdens de komende week. Toch is het realistisch te veronderstellen dat die uitlopers van hoge druk net voldoende zullen zijn om de regenfronten zo goed als, of geheel op afstand te houden. De regenkans blijft dus relatief klein.
Hitteperikelen behoeven we niet te verwachten de komende pakweg twee weken zoals in 2006.
Zo nu en dan een zomerse - en heel misschien een enkele tropendag behoren ook dan wel tot de mogelijkheden. In grote lijnen blijft het zomerweer dus acceptabel en dat met de naderende vakanties.
De langetermijnkaarten van het Amerikaanse weermodel laten het eind juli instabieler worden. Vaak is de laatste week van juli een cruciaal moment met oog op het verdere verloop van de zomer. Regelmatig doet zich juist in de laatste julidagen een weersverbetering voor en deze staat niet zelden garant voor een fraaie periode in de eerste tien dagen van augustus. We gaan het zien straks.
Meer weerinfo is er via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 18 ,max. 30, wind zzo. 3-4, neerslag 65% en zon 95%
Donderdag min. 17, max. 22, wind wzw. 3-4, neerslag 35% en zon 65%
Vrijdag min. 14, max. 22, wind n. 3-4, neerslag 20% en zon 60%
Zaterdag min. 14, max. 22, wind n. 3, neerslag 20% en zon 85%
Zondag min. 14, max. 21, wind nnw. 3-4, neerslag 35% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 18 juli 2016 - 12:57

Gerelateerd

Delen