Het weer DEZE WEEK
Weekendweer belooft prima te worden

ALMERE – De komende dagen blijft het eerst nog vrij wisselvallig, maar daarna keert het mooie weer terug.
Delen van Zuidwest-Nederland en België waren tot afgelopen dinsdag opvallend droog. Er was duidelijk sprake van een regentekort en de akkerbouwers spraken ook echt van droogteperikelen. Inmiddels is in die regionen een flinke plas water gevallen zodat de meeste droogte is verlicht.
In Almere viel het wel mee met de droogte. Tot vrijdag blijft het nog periodiek wisselvallig in de stad.
De naweeën van een depressie die de regen van betekenis op dinsdag bracht, blijven nog even. Zeker op woensdag en eigenlijk tot en met donderdag is de buienkans nog aanwezig in Flevoland.
Daarna zien we een ferme uitloper van het Azorenhoog tot over onze omgeving reiken met een snelle stabilisatie op vrijdag en tijdens het weekend. Een weersverbetering is dan ook het directe gevolg. Er komen flinke opklaringen vanaf vrijdag en de temperatuur loopt op, vooral zaterdag en zondag.
Met maxima die al richting de 25 graden lopen moeten we toch al rekening houden op zondagmiddag. Daarbij zal de zon waarschijnlijk uitbundig schijnen zodat het zomerplaatje alweer bijna compleet is.
In de aankomende week kan dat mooie zomerweer nog een aantal dagen voortduren. Daarna zullen er ongetwijfeld weer enige verstoringen komen in de vorm van wat buien of een regenperiode. Toch zie je vaak dat de zomer in augustus een wat meer volwassen stadium bereikt en dat de drukverdeling wat vlakker wordt. Daardoor krijgen oceaanstoringen automatisch al minder kans om door te stromen.
Meer weerinformatie: www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 17, max. 21, wind zw. 4, neerslag 85% en zon 35%
Donderdag min. 15, max. 20, wind zw. 4, neerslag 65% en zon 45%
Vrijdag min. 14, max. 20, wind wzw. 4, neerslag 25% en zon 75%
Zaterdag min. 13, max. 22, wind w. 4, neerslag 20% en zon 90%
Zondag min. 13, max. 23, wind zzw. 3, neerslag 10% en zon 90%
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2016 - 12:47

Gerelateerd

Delen