Het weer DEZE WEEK
Eerst flinke buien en zeer koel, later mogelijk heet

ALMERE – Er zit interessant weer aan te komen op de middellange termijn. Waarschijnlijk wordt het na de zeer koele dagen die we tot zaterdag houden, een vijftiental graden warmer rond 16 of 17 augustus.
Eerst lijkt het weer wel op vroege herfst met de buien van met name woensdag en donderdag.
Pittige buien vanaf de Noordzee kunnen dan wind en regen geven waarbij het soms maar 14 graden is op de thermometer. Voor het gevoel is het dan slechts een graad of 10 op de camping of in de tuin.
Doordat het zeewater en dat van het IJsselmeer flink is aangewarmd wordt het buiten de buien om nog 18, of 19 graden als de zon even flink meewerkt. Tussen de buien door schijnt uiteraard de zon.
Richting het weekend wordt de buienactiviteit geleidelijk onderdrukt en zien we een uitloper van het Azorenhoog naderen. In het komende weekend wordt het stabieler en ook minder koel in Almere.
We zien op zondag een hogedrukgebied pal boven Nederland arriveren. Het weer laat zich daarbij wel raden: droog, meest zonnig en een temperatuur die tot 20 graden of iets meer oploopt. Ideaal weer voor de vakantievierders in Zuidwest-Flevoland temeer daar er ook niet veel wind meer staat.
Het vervolg is aantrekkelijk voor de echte zomerliefhebbers. Genoemd hogedrukgebied breidt zich uit tot over de Noordzee en Scandinavië, waardoor een noordoostenwind ontstaat. Daarmee wordt steeds warmere lucht aangevoerd richting de Benelux. De maxima komen dan ook uit tussen de 25 en 30 graden rond 16-17 augustus. Mogelijk kan het nog warmer worden als een depressie op de oceaan de stroming naar het zuiden laat draaien. Dan kan hete lucht via Spanje en Frankrijk arriveren.
Maar eerst maar die paar dagen (hoog)zomers weer gaan beleven zou ik zeggen.
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 11, max. 16, wind w. 4, neerslag 95% en zon 50%
Donderdag min. 9, max. 17, wind w. 4, neerslag 90% en zon 30%
Vrijdag min. 16, max. 21, wind wzw. 4, neerslag 70% en zon 60%
Zaterdag min. 15, max. 20, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 60%
Zondag min. 13, max. 22, wind w. 3, neerslag 15% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 08 augustus 2016 - 13:11

Gerelateerd

Delen