Het weer DEZE WEEK
Tot het weekend heel aardig augustusweer

ALMERE – Momenteel is het heel aardig zomerweer in Almere en tot het weekend blijft dit wel zo. De regenkans neemt na donderdagmiddag en op vrijdag wel toe, maar wellicht biedt een hogedrukgebied ten noorden van ons nog net genoeg tegenwicht om de buien uit het zuiden deels een halt toe te roepen.
Met wat geluk blijft het tot (en met) vrijdag nagenoeg droog in onze contreien. Daarna maken de opkomende buien meer kans en een geheel droog weekend ligt dan ook niet voor de hand.
De bijna zomerse temperaturen die we op woensdag en donderdag hadden, gaan plaatsmaken voor wat minder warm weer. In het weekend komt de temperatuur nauwelijks tot de 20 graden.
Het leek er nog even op dat de (zeer) warme lucht uit Frankrijk ons deze week zou gaan bereiken. Helemaal in lijn met deze gewone Hollandse zomer werd dit scenario alweer snel geschrapt. Toch trekken depressies weer aan het langste eind die zich op de Noordzee gaan manifesteren het weekend.
Soms is het vlak voor zo’n Engelse depressie uit met een meer zuidelijke wind even warm in ons land, maar in de achterkamer van zo’n systeem wordt het dan ronduit koel met dus die buien er ook bij.
Op de middellange termijn zijn er zowel oplossingen die weer voor een warmer en droger weerbeeld gaan als opties die een aanhoudend licht wisselvallig plaatje blijven laten zien.
Voorzichtig kunnen we (met september binnen twee weken op de kalender) al gaan concluderen dat de zomer van 2016 beslist geen hoogvlieger was. Regelmatig regenperikelen en vrij somber weer bepaalden het weerbeeld regelmatig. Een officiële hittegolf bleef uit.
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 12, max. 23, wind o. 3-4, neerslag 20% en zon 90%
Donderdag min. 12, max. 23, wind o.3-4, neerslag 30% en zon 85%
Vrijdag min. 13, max. 23, wind ozo. 3-4, neerslag 50% en zon 35%
Zaterdag min. 15, max. 21, wind z. 3-4, neerslag 85% en zon 45%
Zondag min. 14, max. 19, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 15 augustus 2016 - 12:18

Gerelateerd

Delen