Op naar de tropische 30 graden!

ALMERE – De tot nu toe wat povere weerkundige zomer die duurt van 1 juni tot en met 31 augustus, komt met een fraaie hoogzomerse tot tropische apotheose. Vanaf vandaag, woensdag, is 30 graden haalbaar.
Met een matige zuidooster wordt vooral donderdag erg warme lucht meegenomen vanaf het Europese vasteland. Ook in Almere kan het ruim 30 graden worden. In Zuid-Nederland wordt het 33 graden.
Veel zon hebben we op ’t pleit de komende dagen en pas later op donderdag of vrijdag neemt de kans op een warmtebui toe. De avonden die steeds korter worden, verlopen ook ronduit warm. Tot na acht uur ’s avonds is het nog dik boven de 20 graden in Almere en omgeving. In de binnenstad uiteraard een paar graden warmer dan in de buitengebieden waar het altijd wat eerder afkoelt tijdens de avond.
Ook in het weekend behouden we het zomerse weer nog wel, weliswaar met een iets toenemende buienkans en wat lagere temperaturen. Waarschijnlijk dus ook nog een prima weekend.
Daarna zal het wel weer wat koeler gaan worden zonder dat het weer echt verslechtert. Tot begin september kan het wel eens heel aardig blijven. Daarna zouden de buien weer eens kunnen komen.
Niet zelden zie je dat na zo’n zeer fraaie en warme periode eind augustus talrijke buien de kop op steken in de eerste fase van september. Vooral aan zee en in het IJsselmeergebied kan dan erg veel water vallen binnen betrekkelijk korte tijd. Zo’n 50-70 millimeter in een paar uur tijd is dan mogelijk.
Meer weerinfo: www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 15, max. 29, wind zo. 3, neerslag 5% en zon 90%
Donderdag min. 17, max. 31, wind zo. 3, neerslag 10% en zon 90%
Vrijdag min. 18, max. 25, wind z. 3, neerslag 30% en zon 85%
Zaterdag min. 15, max. 26, wind no. 3, neerslag 30% en zon 80%
Zondag min.16, max. 23, wind var. 3, neerslag 40% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 24 augustus 2016 - 07:00

Gerelateerd

Delen