Tot het weekend nog prima zomerweer

ALMERE – Vorige week beleefden we misschien wel de mooiste weerfase van deze zomer. Op sommige plaatsen in Zuid-Nederland werd het op minimaal vier dagen meer dan 30 graden. In Almere en omgeving was het uiteraard wat minder warm, maar hoogzomers was het zeer zeker.
Vandaag op 1 september begint de weerkundige herfst al terwijl het weer nog best zomers genoemd mag worden met maxima in de buurt van de 24-25 graden inclusief flinke zonnige perioden.
Tot zaterdag houdt het fraaie augustusweer nog even aan waarna het weekend minder weer geeft.
De atmosfeer wordt doorstroomder en depressieperikelen op de Noordzee nemen het over. Een kleine depressie op de Noordzee kan zowel op zaterdag als zondag regen van betekenis geven. De echte warmte met maxima tot richting de 30 graden is deze week al niet meer aan de orde.
Juist in het weekend, als de regenbuien actueel zouden kunnen zijn, is het ook uitgesproken koel. Op sommige dagdelen komt de temperatuur dan amper meer aan de aangename 20 graden.
De komende weken zal het aantal tropische orkanen toenemen op de oceaan. Uiteindelijk komen dit soort cyclonen vaak als extratropische stormen in de circulatie richting West-Europa terecht. Dit maakt het maken van een weersverwachting vaak lastig, omdat het gedrag van dit soort fenomenen niet goed kan worden opgepikt door de diverse weermodellen. Soms kan het goed uitpakken als zo’n ex-cyloon op de oceaan blijft liggen. Dan kan bij ons juist een diepe warme zuidstroming ontstaan. Anderzijds kunnen dit soort uitgedoofde orkanen nog veel water en wind geven in het Noordzeegebied.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 12, max. 25, wind zo. 3, neerslag 5% en zon 90%
Donderdag min. 14, max. 21, wind w. 3, neerslag 30% en zon 75%
Vrijdag min. 11, max. 23, wind zzw. 3, neerslag 20% en zon 70%
Zaterdag min. 15, max. 21, wind zw. 3, neerslag 85% en zon 60%
Zondag min.14, max. 20, wind zw. 4, neerslag 85% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 31 augustus 2016 - 08:00

Gerelateerd

Delen