Geleidelijk toenemende regenkans

ALMERE – Nog steeds is de droogte opmerkelijk te noemen dit najaar. De aardappeloogst loopt flinke vertraging op in sommige delen van het land en met name in België en Frankrijk. Het oogstweer an sich is ideaal, maar door de langdurige droogte is de bodem ongeschikt om te oogsten, zeker in zware kleigebieden. In Flevoland valt het wel mee met die oogstproblematiek en wordt doorgaans vlot geoogst.
Die bodemstructuur zal overigens wel gaan verbeteren de komende pakweg tien dagen, want er is zicht op wat regen. Grote hoeveelheden zijn evenwel niet te verwachten tot pakweg 20 oktober.
Het weerbeeld tot en met het weekend zal wat somber verlopen. Er is niet bepaald veel zon te verwachten in Almere. Daardoor blijven de dagtemperaturen ook gematigd de eerste dagen. Met maxima rond 12 graden is het officieel zelfs te koud voor de eerste fase van oktober. De nachtvorstkans is kleiner geworden doordat het veelal bewolkt blijft gedurende de kleine uurtjes. Tot 5 graden kan het nog wel worden.
Richting het weekend zien we een kleine verandering in de stroming. Deze ruimt in eerste instantie waardoor wat mildere lucht naar Flevoland kan stromen. De maxima komen dat uit tot 17 graden. Bovendien zien we de regenkans wat toenemen vanwege de invloed van frontale storingen uit het westen. Vooral rond zaterdag is er een toenemende kans op regen, maar wordt het wel milder buitenshuis.
Volgende week houdt dit weerpatroon min of meer aan. Licht wisselvallig met op zich nog prima temperaturen. Zicht op herfstkoude of stormachtige perikelen is er niet binnen een dag of tien.
Meer info: www.weerprimeur.nl
woensdag min. 7, max. 11, wind no. 3, zon 25% en neerslag 20%
donderdag min. 5, max. 12, wind o. 3, zon 25% en neerslag 20%
vrijdag min. 7, max. 12,wind o. 3-4, zon 40% en neerslag 30%
zaterdag min. 7, max. 14, wind ozo. 3-4, zon 35% en neerslag 65%
zondag min. 8, max. 16, wind, zo. 3, zon 50% en neerslag 55%
Artikel geplaatst op: 12 oktober 2016 - 07:00

Gerelateerd

Delen