Rustig, droog en opvallend zacht

ALMERE – De herfst laat zich dit jaar (nog) niet van z’n rumoerige kant zien. Flinke stormen vergezeld door kille regenbuien schitteren door afwezigheid. De andere (bedeesde) kant van de Nederlandse herfst beleven we nu en ook de komende tijd.
Een kalm weerbeeld met wolkenvelden, afgewisseld met enkele bescheiden zonnige momenten waarbij de temperaturen ronduit op een prima niveau liggen, zijn zo de ingrediënten de komende tijd.
Hogedrukgebieden worden weersbepalend de rest van de week en ook in het aanstaande weekend.
Het accent van het hogedrukgebied komt voornamelijk bezuiden van de Benelux te liggen. Met een overwegend zwakke westelijke stroming wordt dan milde lucht aangevoerd waarin het overdag tot zo’n 15 of 16 graden kan worden in Almere. Tevens staat er weinig wind rondom zo’n gebied met hoge luchtdruk.
De regenkans is klein tot begin volgende week en de kans op een geheel droge periode is dus groot.
Opvallende ontwikkelingen openbaren zich op veel noordelijker breedten momenteel. We naderen de maand november nu snel en een eerste portie poolkou in het hoge noorden van Europa maakt aanstalten zich zuidwaarts uit te breiden. Tot in het afgelopen weekend leek het er nog op dat een gedeelte van die koude tot het noorden van Duitsland en Denemarken zou gaan uitstromen begin november. Momenteel is dat scenario weer (even) van de baan en waarschijnlijker is het dat we het tot in de eerste week van november te zacht houden in Nederland. Mocht zich overigens een noordelijke stroming in gaan stellen in november, kan het nooit echt koud worden bij ons. Het water van de Noordzee is nog veel te mild. Dit resulteert (tot pakweg half november) nog altijd in middagmaxima tussen de 5 en 10 graden bij zo’n noordelijke aanvoer.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 5, max. 12, wind z. 3, neerslag 20% en zon 30%
Donderdag min. 8, max. 15, wind zw. 3, neerslag 20% en zon 40%
Vrijdag min. 10, max. 15, wind zw. 3, neerslag 10% en zon 30%
Zaterdag min. 10, max. 14, wind zw. 3, neerslag 10% en zon 35%
Zondag min. 9, max. 13, wind zw. 3, neerslag 30% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 26 oktober 2016 - 08:00

Gerelateerd

Delen