Eind van de week tijdelijk kouder

ALMERE - Het nieuwe jaar begon zowaar met wat winterse perikelen en 1 januari was direct de koudste dag van deze winter tot nu toe. Vanuit Almere en vooral Zeewolde werd ijzel gemeld.
Deze woensdag is het aanvankelijk vrij onstuimig met regen. Later komen er een paar losse buien mogelijk met stofhagel. De bovenluchttemperatuur gaat dalen. Vooral op donderdag merken we dat. Dan is het meest droog en bij 4-5 graden gewoon minder zacht. Ook op vrijdag is het eerst nog tamelijk fris. In de nacht naar vrijdag kan het nog tot lichte vorst komen en overdag is het maar een graad of 3. We zien een golf met zeer koude lucht afzakken via Scandinavië, uiteindelijk richting Balkan en Griekenland.
Door de voor ons nogal winteronvriendelijke ligging van het hogedrukgebied rond vrijdag, stroomt de zeer koude lucht eigenlijk net langs Nederland zuidwaarts. Juist op Driekoningen (maakt of breekt de brug zoals we weten) stroomt de zachtere lucht weer binnen en dat lijkt de voorbode te zijn van een mild zuidwestelijk weerregime met verder oplopende temperaturen. Voorzichtig kunnen we dus nu al concluderen dat Koning Winter er niet voor half januari aan te pas komt. Zo nu en dan hebben we te maken met wat onschuldige speldenprikjes van de winter, maar van serieuze doorzettende koude lijkt de komende tien dagen nog geen sprake te zijn. Met al een te zachte december op het pleit en de huidige vooruitzichten ligt ‘de grote winter’ van 2017 dus (nog) niet echt in ’t verschiet.
Meer info (lange termijn) op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 6, max. 7, wind nw. 3-4, neerslag 70% en zon 35%
Donderdag min. 1, max. 5, wind no. 3, neerslag 10% en zon 65%
Vrijdag min. -3, max. 3, wind z. 3, neerslag 10% en zon 40%
Zaterdag min. 1, max. 8, wind zw. 4, neerslag 85% en zon 25%
Zondag min. 5, max. 9, wind wzw. 4, neerslag 50% en zon 20%
Artikel geplaatst op: 03 januari 2017 - 11:46

Gerelateerd

Delen