Het weer DEZE WEEK
Woensdag lenteachtig in Almere

ALMERE - Na het sneeuwfestijn van afgelopen weekend is het nu zowaar even tijd voor een korte lenteprik. De weerkundige winter loopt officieel tot 1 maart maar tot die datum lijkt serieuze winterkoude niet meer aan zet, dus voorzichtig kunnen we stellen dat de winter eigenlijk voorbij is. Maart kan nog kou opleveren.
In een naar zuid geruimde stroming werd begin deze week al veel minder koude lucht meegenomen. Wel waren de nachten nog vorstig koud bij een nagenoeg heldere lucht en een afnemende wind. Deze woensdag zal zowat lenteachtig aanvoelen buiten met een hoogste temperatuur van 13-14 graden. In de zon en uit de wind is het nog veel aangenamer en reikt het kwik tot wel 18 graden in Almere. Dit soort lentedagen zijn doorgaans zeldzaam in februari en ook in maart duurt een lenteoprisping vaak maar kort.
Donderdag komt er al meer bewolking en zelfs wat regen behoort tot de mogelijkheden. In het tijdpad tot begin volgende week zal het veelal droog zijn, alleen in ’t weekend kan het weer even tot wat regen komen. Het gaat niet om grootschalige regengebieden, maar zwakke fronten weten door te dringen tot Flevoland.
De zachte trend gaat gewoon door met dagmaxima in het algemeen rond een graad of 10, terwijl de vorst gedurende de kleine uurtjes geen rol meer speelt. Veel lager dan een graad of 5-6 komt het niet in Almere. Komende week lijkt zich een meer zonale (westelijke) stroming in te stellen en dat betekent dat het licht wisselvallige weer voortduurt en dat het tevens zacht blijft. Tijdens de laatste fase van deze sprokkelmaand kan het weer afkoelen door met name de instroom van kou op hoogte. De kans op buien met een winters karakter wordt dan groter, maar een terugkeer naar het winterse weer is vooralsnog niet in zicht.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. -2, max. 12, wind z. 3, neerslag 10% en zon 90%
Donderdag min. 4, max. 9, wind zw. 3, neerslag 70% en zon 20%
Vrijdag min. 5, max. 9, wind w. 3, neerslag 20% en zon 30%
Zaterdag min. 5, max. 10, wind zw. 3-4, neerslag 35% en zon 35%
Zondag min. 6, max. 10, wind zw. 3, neerslag 30% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 15 februari 2017 - 11:52

Gerelateerd

Delen