Onbestendig februariweer

ALMERE - De afgelopen weken was het opvallend droog in ons land, maar zeer binnenkort verandert dat. Tot begin maart komen oceaandepressies af en aan en brengen zeer regelmatig neerslag in Almere.
Deze waterdragers zijn veelal gekoppeld aan diepe depressies die het Noordzeegebied opzoeken. Tot en met het weekend regent het vrijwel iedere dag of valt een aantal gure buien zoals op donderdag. De wind kan later op donderdag ook nog flink uithalen met mogelijk storm aan de kust (Almere tot kracht 7).
De wind bivakkeert uiteraard in de zuidwesthoek en ruimt op donderdag en vrijdag wat door naar west of noordwest. Dan neemt de wind tijdelijk af om vervolgend opnieuw toe te nemen uit het zuidwesten. Al met al schakelen we over naar een uitermate wisselvallig en waarachtig herfstachtig weerbeeld.
De temperaturen hierbij zijn niet echt interessant te vermelden. Het blijft te zacht voor eind februari en in de nachten kan het een enkele keer tot een graad vorst komen even buiten de stad. Ook de komende week blijft het eerst nog zacht en wisselvallig maar begin maart zou een kentering kunnen optreden.
Aan de ene kant zien we een opmars van warme lucht uit het Middellandse zeegebied en anderzijds probeert een portie ijskoude lucht vanaf hoge breedten zuidwaarts te stromen. Er vormt zich waarschijnlijk een hogedrukgebied boven Scandinavië. De kans op een koudere eerste maartweek lijkt me vrij groot.
Dus diegenen die al op voorbeeldig lenteweer rekenen begin maart moeten zeker nog geduld hebben. De kans dat we nog een keer sneeuw gaan zien en 4-5 graden vorst meemaken lijkt me realistisch.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 8, max. 10, wind zw. 5, neerslag 90% en zon 20%
Donderdag min. 7, max. 9, wind zw. 5-6, neerslag 90% en zon 15%
Vrijdag min. 4, max. 7, wind wnw. 5, neerslag 45% en zon 50%
Zaterdag min. 1, max. 9, wind zw. 4-5, neerslag 80% en zon 20%
Zondag min. 8, max. 11, wind zw. 4-5, neerslag 85% en zon 25%
Artikel geplaatst op: 20 februari 2017 - 14:29

Gerelateerd

Delen