Tot en met het weekend wisselvallig

ALMERE - Met maart inmiddels op de kalender is de balans opgemaakt van de voorbije weerkundige winter. En wederom was sprake van een zachte winter in Almere. Slechts iets te zacht was het maar.


Tevens was het een droge en zonnige winter. December en februari leverden niet veel kou op. In januari kwam men toch tot twee maal toe op de schaats als gevolg van een koud hogedrukgebied. Dat hogedrukgebied lag eigenlijk steeds op de verkeerde plaats om ons echt koude lucht te geven.
Al met al was deze winter minder schaatsonvriendelijk dan de twee winters daarvoor, maar echt winterweer met overdag maxima tot -5 en in de nachten -8 tot -15 graden blijft buitengewoon zeldzaam tegenwoordig.
Wisselvalligheid troef blijft het parool voor de eerste helft van maart. Tot half maart is er niet of nauwelijks zicht op een structureel bestendig(er) weerbeeld in de Lage Landen. Regen en wind zijn weersbepalend.
Woensdag tot en met zondag is het nog steeds een komen en gaan van (rand) storingen welke uiteraard gepaard gaan met een aantal ‘waterdragers’ in de vorm van vlakke regengebieden of korter durende buien.
De temperaturen zijn uiteraard aan de flink zachte kant en verkeren regelmatig boven de 10 graden. De nachten zijn ook ronduit mild een tot een verdwaald nachtvorstje komt het niet tot na het weekend. De wind bivakkeert in de bekende zuidwesthoek (soms iets meer west en dan weer meer zuid) en de windsterkte hangt nauw samen met het passeren van de diverse storingen. Tijdens zo’n passage waait het harder.
Wellicht is zondag de relatief betere dag met wat meer droge perioden, maar nieuwe regen nadert alweer.
Woensdag min. 4, max. 9, wind zw. 4-5, neerslag 90% en zon 25%
Donderdag min. 6, max. 9, wind zw. 4-5, neerslag 95% en zon 40%
Vrijdag min. 4, max. 10, wind z. 4, neerslag 75% en zon 15%
Zaterdag min. 7, max. 11, wind z. 4, neerslag 70% en zon 35%
Zondag min. 5, max. 10, wind z. 3-4, neerslag 65% en zon 60%

Artikel geplaatst op: 01 maart 2017 - 12:09

Gerelateerd

Delen