Tot en met het weekend grote regenkans

ALMERE - De eerste tien dagen van maart 2017 zullen beduidend meer neerslag opleveren dan gemiddeld.Tot en met het aanstaande weekend blijft het ook nog zeer wisselvallig en tevens te zacht in Almere.


Vooral op woensdag, donderdag en tijdens het weekend regent het periodiek en in totaal kan er zo’n 20 liter water per vierkante meter vallen in Flevoland.
Met een graad of 12 voelt het niet koud aan buiten de deur de komende dagen. Gedurende de kleine uurtjes blijft het ook opvallend zacht de komende tijd. De depressies komen dicht in de buurt tijdens het weekend en daardoor valt het met de windkracht wel mee.
Begin nieuwe week veradert er wel iets. De luchtdruk stijgt ten noorden van Nederland. Of het accent van de hoge druk boven Denemarken of de Noordzee komt te liggen, of dat de spil meer richting Schotland en IJsland zal liggen is nog niet beslist. Hoe dan ook knapt het weer wel op in beide opties. Het wordt een paar dagen zo goed als droog, de nachten worden kouder en er komt ook wat meer zon. De wind gaat ruimen naar richtingen tussen noord en oost en daarmee wordt dus die wat drogere lucht meegenomen. Ten oosten van het zich opwerpende hoog stroomt koude lucht via het westen van Duitsland zuidwaarts.
Later volgende week lijken de oceanische depressiebemoeienissen weer te zullen toenemen. Aansluitend zal dan de regenkans wederom stijgen en dan schakelen we uiteraard over op een wisselvalliger weerbeeld. Een situatie met volop lenteachtige temperaturen van 15-18 graden zit er binnen een dag of tien niet in.

Woensdag min. 3, max. 11, wind zzw. 4, neerslag 90% en zon 30%
Donderdag min. 5, max. 12, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 35%
Vrijdag min. 8, max. 12, wind zw. 4, neerslag 65% en zon 20%
Zaterdag min. 9, max. 11, wind zw. 4, neerslag 70% en zon 30%
Zondag min. 7, max. 10, wind w. 4, neerslag 85% en zon 30%

Artikel geplaatst op: 08 maart 2017 - 09:20

Gerelateerd

Delen