Vanaf vrijdag wisselvallig en koeler

ALMERE - Fraai lenteweer duurt nooit lang in een maand als maart. Opvallend is dat het juist halverwege de maand vaak een paar dagen mooi weer is met temperaturen tussen de 15 en 20 graden in een deel van het land.
Afgelopen zondagmiddag werd het al bijna 18 graden in Zeeland en ook donderdag kan dit nog zo zijn. In een zachte zuidwestelijke stroming vloeit het kwik dan ook in Almere uit tot zo’n graad of 16-17. De zon doet het dan net als de afgelopen dagen best goed en het lijkt warempel even lente buiten. Op vrijdag zien we al een regengebied naderen en mogelijk houden we het niet helemaal droog.
In het tijdpad vrijdagavond tot maandag is het weer onbestendigheid troef met periodiek regen. De zon zal het dan vaak laten afweten en met al die wolken en toenemende wind lijkt het wel herfst. Achter eens regenstoring om kan de wind uit het zuidwesten even aantrekken tot een windkracht 6 of 7.
De jet of straalstroom stevige (krachtige windbundel op 10 kilometer hoogte) wordt weer eens geprojecteerd op Nederland en dat betekent dat het ook de komende week sterk wisselvallig blijft.
Zicht op een deftig hogedrukgebied op de juiste stek is er niet. Voorlopig dus geen toptemperaturen van 22 graden, maar een overgang naar een uitgesproken koud plaatje met maartse buien komt ook niet.
Maart heeft in ieder geval al voor een flink neerslagoverschot gezorgd en als we de verwachte regensom tot pakweg 22 maart bekijken, zal er weer een slordige 30 millimeter zijn bijgekomen in Flevoland.

Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 5, max. 13, wind wzw. 4, neerslag 10% en zon 75%
Donderdag min. 3, max. 16, wind zw. 3-4, neerslag 0% en zon 85%
Vrijdag min. 6, max. 11, wind zw. 3-4, neerslag 35% en zon 50%
Zaterdag min. 5, max. 11, wind wzw. 4, neerslag 90% en zon 30%
Zondag min. 8, max. 12, wind zw. 4, neerslag 90% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 15 maart 2017 - 09:20

Gerelateerd

Delen