Vanaf vrijdag droog en zonnig in Almere

ALMERE - Het weer knapt op aan het einde van deze week en vooral de maartzon komt er overtuigend bij.
Tot zaterdag ligt het grootste deel van het land nog in de ‘storingsgevoelige’ sector en daarbij horen nog wat laatste regenperikelen die tot vrijdagochtend – of middag nog manifest kunnen zijn. Vervolgens bouwt zich in rap tempo een hogedrukgebied op boven het noorden van de Noordzee en richting Schotland. De luchtdruk in de kern zal naar verwachting gaan oplopen tot 1037-1038 millibar. Dit pakt goed uit voor het weersverloop in onze contreien. Door de gestage daling van de lucht op hoogte in zo’n hoog wordt de lucht warmer en daardoor verdampt er steeds meer vocht in de onderste kilometers van de atmosfeer. Uiteraard betekent dit dat het steeds zonniger wordt. Vooral op zaterdag en zondag kan de zon wel 10 uur schijnen.
Door luchtaanvoer uit het noordoosten zal het niet direct warm zijn. De maxima komen steeds uit in het traject 12-15 graden in de schaduw. In de soms felle maartzon en uit de wind is het dan goed toeven. Na een tamelijk koude woensdagnacht kan ook de nacht naar donderdag nog wat nachtvorst geven.
Maar al met al kunnen we dus echt spreken van een duidelijke weersverbetering in Almere en ook de komende week zullen de belangrijkste hogedrukactiviteiten zich voornamelijk benoorden Nederland afspelen. De lagere drukperikelen met wat neerslaghaarden komen zuidelijker te liggen en met name nabij Frankrijk. Vanaf medio komende week zouden die waterdragers weer in noordelijke richting kunnen komen. Daarvoor kan de middagtemperatuur nog even in het traject 15-20 graden uitkomen. Een vleug lente is dus zeker niet ondenkbaar richting het einde van de maand maart.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 1, max. 12, wind z. 3, neerslag 10% en zon 80%
Donderdag min. 3, max. 12, wind zo. 3, neerslag 30% en zon 70%
Vrijdag min. 5, max. 12, wind no. 3-4, neerslag 60% en zon 60%
Zaterdag min. 4, max. 13, wind no. 3-4, neerslag 10% en zon 90%
Zondag min. 5, max. 12, wind no. 3-4, neerslag 5% en zon 90%
Artikel geplaatst op: 22 maart 2017 - 11:57

Gerelateerd

Delen