Vanaf donderdag wisselvalliger en koeler

ALMERE - Na een prachtige dinsdag met maxima al een heel eind richting de 20 graden, is het op woensdag bewolkter en kan zelfs ‘n buitje worden losgelaten uit het wolkendek. Zwakke regenfronten zijn in de buurt.
Donderdag en vrijdag beloven dan vervolgens weer heel netjes uit te pakken wat de temperatuur betreft. Onder invloed van een naderende oceaandepressie en nog voldoende hoge druk boven het continent, wordt met een zuidelijke stroming warme lucht meegenomen vanuit Frankrijk. Helemaal zonovergoten wordt het niet op de donderdag, maar de temperatuur kan als de zon goed meewerkt tot 20 graden komen. De hoogste temperaturen die ooit gemeten zijn in Midden-Nederland eind maart bedragen zo’n 22 graden. Ook op vrijdag kan de temperatuur voor een regenfront uit nog flink oplopen richting de 20 graden. Later op vrijdag en in het weekend is het bewolkter en zo nu en dan licht wisselvallig met wat regen of een bui.
De temperatuur doet dan uiteraard een stap terug bij een meest matige zuidwestenwind. Het vervolg richting - en in de eerste week van april is best aardig. Opkomende uitlopers van hoge druk reiken regelmatig tot onze omgeving en worden zo nu en dan afgewisseld door wolkenvelden. Soms schampt een zwak regenfront en geeft wat regen of een bui. Veel neerslag komt er evenwel niet in Almere. Felle koude vanuit de poolstreken lijkt niet meer aan de orde de komende, pakweg, twee weken. Ook een fase met formidabel april-weer waarbij het bijna een week wolkenloos is bij 20-25 graden komt nog niet. Het licht wisselvallige weerbeeld met een tendens naar redelijk tot mooi gaat het dus worden komende tijd.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 8, max. 14, wind zw. 3-4, neerslag 35% en zon 20%
Donderdag min. 9, max. 20, wind zzw. 4, neerslag 20% en zon 80%
Vrijdag min. 10, max. 19, wind z. 4, neerslag 70% en zon 65%
Zaterdag min. 9, max. 14, zzw. 3-4, neerslag 70% en zon 55%
Zondag min. 7, max. 13, wind zw. 4, neerslag 45% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 29 maart 2017 - 08:51

Gerelateerd

Delen