Vooral tijdens Pasen koel en tamelijk wisselvallig

ALMERE - Na de voortreffelijke zondag met intens grote verschillen tussen de dag - en nachttemperatuur, tapt het weer uit een ander vaatje. Vooral tijdens Pasen zal het zonder meer pover weer zijn in Almere en omgeving.
Voorlopig dus geen voorzomerse toptemperaturen tot bijna 24 graden zoals de voorbije zondagmiddag. Met Pasen zou de dagtemperatuur wel eens kunnen blijven hangen bij zo’n 9 of 10 graden. Bovendien waait het flink zo nu en dan - en vallen er gure buien, of regent het een aantal uren achtereen. Al met al dus beslist geen paasbest weer dit jaar. Het kan nog belabberder. In 2013 vroor het 10 graden.
Woensdag trekt een eerste waterdager over Nederland met een paar millimeter regen en veel wind erbij. Donderdag en vrijdag lijkt het dan even mee te vallen met de regens, maar in het tijdpad zaterdag tot en met maandag regent het wat vaker, of vallen er dus die paar gure buien. Met amper 10 graden is het koud. Dit weerpatroon met soms zeer grote afwisselingen in het weerbeeld horen nu eenmaal bij een aprilmaand.
In april 2007 maakten we een zeer droge, zeer warme en zeer zonnige grasmaand mee die werd gedomineerd door steeds een krachtig bolwerk van solide hoge druk boven Scandinavië. De wind waaide voortdurend uit de warme oosthoek. Als zo’n patroon maar lang genoeg in stand blijft, blijft het mooi weer.
Nu zijn er absoluut geen stabiele hogedrukgebieden in zicht tot pakweg 20 april, maar wisselvalligheid troef. Ook na Pasen blijft de Atlantiek hofleverancier van regenachtige storingen en aardig wat zuidwestenwinden. Wellicht dat het in de laatste aprilweek weer opknapt met (flink) hogere temperaturen.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 8, max. 11, wind zw. 4-5, neerslag 90% en zon 20%
Donderdag min. 8, max. 11, wind w. 4-5, neerslag 60% en zon 65%
Vrijdag min. 4, max. 13, wind zw. 3-4, neerslag 25% en zon 60%
Zaterdag min. 8, max. 11, wind zw. 5, neerslag 90% en zon 30%
Zondag min. 6, max. 10, wind wnw. 4-5, neerslag 90% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 10 april 2017 - 12:02

Gerelateerd

Delen