Richting mei droger en zachter

ALMERE - Veel uitgesproken berichten in de media de laatste dagen als: ‘koudste meivakantie ooit’ en ‘dramatische koningsdag qua weerbeeld’. Ik heb me vaak afgevraagd waarom het glas in dit weerland veelal half leeg is.
Het is weliswaar frisjes dezer dagen, maar kijk eens naar het aantal uren zon de komende dagen tussen die paar meest lichte buitjes door. Knalblauwe luchten zullen ons ten deel vallen waarbij het horizontale zicht in de van origine brandschone luchtsoort voortreffelijk zal zijn. We kunnen wel 65 kilometer ver kijken. Dus waarom steeds dat negatieve van het Hollandse weerbeeld benadrukken door het journaille?
De komende dagen zal er dus zeer regelmatig felle zon zijn en kunnen daarnaast nog enkele buien vallen. De wind zit in de noordwesthoek en zal later variabel worden door de nabijheid van een hogedrukgebied. De nachten zijn eerst koud met een kleine kans op wat nachtvorst aan de rand van de stad Almere. Overdag komt de temperatuur eerst uit rond de 10 graden (Koningsdag) maar in de loop van het weekend zal het verzachten met maxima rond de 15 graden of mogelijk al iets hoger op de zondagmiddag.
Vervolgens zien we een machtig hogedrukgebied ontstaan boven Scandinavië dat ons vooral in de eerste meiweek overwegend prima voorjaarsweer zal gaan bezorgen. De wind gaat door naar het noordoosten of oosten en zal steeds drogere en zachtere lucht meenemen naar onze contreien. Uiteindelijk komen de temperaturen uit in het traject 16-20 graden zonder dat het kwik direct doorschiet naar de 25 graden.
Richting 8-9 mei komen er wat neerslaghaarden vanuit het zuiden noordwaarts, maar als het hoog voldoende tegenwicht gaat bieden geraakt de regen nauwelijks of niet tot onze omgeving.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 2, max. 11, wind nw. 3-4, neerslag 50% en zon 90%
Donderdag min. 3, max. 10, wind nw. 4, neerslag 50% en zon 75%
Vrijdag min. 3, max. 11, wind z. 3, neerslag 55% en zon 65%
Zaterdag min. 3, max. 13, wind var. 3, neerslag 45% en zon 85%
Zondag min. 5, max. 15, wind o. 3, neerslag 20% en zon 85%
Artikel geplaatst op: 26 april 2017 - 12:43

Gerelateerd

Delen