Vooral vrijdag en zaterdag grote regenkansen

ALMERE - Vanaf het midden van deze week is de trend van het weer zachter, maar ook wisselvalliger helaas. De voorlopig laatste koude nacht hadden we richting woensdag met in het vrije veld nipt nachtvorst.
Vooral die nachttemperaturen gaan het beduidend hogerop zoeken richting het weekend en komen amper meer onder de tien graden uit. Ook de dagtemperaturen komen uit op een hoger plan en gaan richting 20 graden. Toenemende oceanische depressiebemoeienissen gaan een belangrijke stempel drukken op het weerbeeld.
In het voorportaal van die lagedrukgebieden die richting Engeland koersen het komende weekend, wordt eerst nog vrij warme lucht meegenomen richting Almere. Donderdag en vrijdag is 18-19 graden haalbaar.
Alleen als het wat gestager doorregent op met name vrijdag is die 18 graden al te hoog gegrepen. In het tijdpad donderdagavond tot maandag kan er zo’n 10-15 millimeter water vallen in onze contreien.
Het vervolg is wel interessant, maar de definitieve weertrend is nog niet echt te bepalen. Er zijn grofweg twee scenario’s mogelijk en de overeenkomst in beide opties is dat de temperaturen structureel op een hoger niveau zullen uitkomen rond half mei. Veelal in het traject 17-23 graden.
Het Amerikaanse weermodel ziet de depressieactiviteit vrij spoedig opleven vanaf half mei hetgeen een nogal wisselvallig plaatje oplevert in West-Europa. De Europese variant daarentegen laat de invloed van een zich opbouwend hogedrukgebied bij Scandinavië meer gelden op de middellange termijn. In die optie zou het stabieler en ook warmer moeten worden gedurende een aantal dagen. Mijns inziens zal de lichte wisselvalligheid aan het langste eind gaan trekken, maar die temperaturen blijven dus aardig op peil.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 5, max. 13, wind nw. 3, neerslag 20% en zon 55%
Donderdag min. 5, max. 18, wind o. 3-4, neerslag 10% en zon 90%
Vrijdag min. 11, max. 18, wind zo. 3-4, neerslag 95% en zon 30%
Zaterdag min. 11, max. 18, wind z. 3-4, neerslag 80% en zon 60%
Zondag min. 10, max. 17, wind zzw. 3-4, neerslag 30% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 10 mei 2017 - 08:32

Gerelateerd

Delen