Hoogzomers Hemelvaartsweekeinde

ALMERE - Eindelijk ziet het weerbeeld er eens voortreffelijk uit voor de middellange termijn. Waarschijnlijk blijft het weerbeeld tot in de eerste week van juni hoogzomers en mogelijk zelfs even tropisch. Begin juni is niet zelden een kwetsbare periode wat een weersomslag betreft. Vaak treedt juist dan een weersverslechtering op na een formidabele laatste fase van mei. Of dat ook nu het geval zal zijn zullen we zien binnenkort.
Prachtig weer staat ons ook de komende dagen te wachten en het wordt daarbij alleen nog maar warmer. Bij de gratie van keurige hoge druk die zich ontwikkelt boven het Noordzeegebied, voert een in aanvang noordelijke stroming heldere en schone lucht richting Almere. In een soms zeer blauw zwerk schijnt de zon uitbundig en kan op sommige dagen het maximale aantal uren (14) halen. Er zal heel weinig bewolking zijn.
De stroming ruimt naar noordoost en later zelfs pal oost en dat merken we aan de dagtemperaturen. Die komen vanaf vrijdag al uit op zomerse waarden en tijdens het weekend gaan we zelfs richting de 30.
Na de waarschijnlijke weekendwarmte zal het weer koeler worden als een nieuw hogedrukgebied via het zuidwesten richting onze contreien uitdijt. Het mooie weer houden we daarmee overigens goeddeels vast.
Ook op de langere termijn lijkt de voorzomer van 2017 het goed te willen blijven doen in ons land. De regensignalen in de neerslagpluim blijven vooralsnog zeer gering en de temperaturen blijven op peil.
De consequentie van dit zeer zonnige en al enige tijd regenarme weertype is dat het flink droog aan het worden is en daarmee is de landbouw in Flevoland niet bepaald blij. De gewassen zitten nog in een groeifase en echte schade kan eigenlijk nog niet worden toegebracht voorlopig.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 10, max. 20, wind nw. 3, neerslag 10% en zon 90%
Donderdag min. 12, max. 21, wind nnw. 3, neerslag 5% en zon 90%
Vrijdag min. 11, max. 22, wind no. 3-4, neerslag 5% en zon 95%
Zaterdag min. 13, max. 27, wind o. 3-4, neerslag 5% en zon 95%
Zondag min. 15, max. 28, wind zo. 3-4, neerslag 15% en zon 95%
Artikel geplaatst op: 22 mei 2017 - 12:15

Gerelateerd

Delen