Enkele warme dagen aan zet met toenemende buienkans

ALMERE - Het weer met Pinksteren was best aangenaam met prima weer voor de diverse buitenactiviteiten in Almere en wijde omgeving.
De regenperikelen van begin deze week waren uiteraard tijdelijk, maar brachten geen verlichting van de inmiddels vrij hardnekkige voorjaarsdroogte die er nog steeds is in een flink deel van het land. De rest van deze week staat weerkundig in het teken van de verhouding tussen de hogedruk-uitlopers boven West-Europa en deels het midden van dit continent en de opkomende depressies uit het westen.
Het stuivertje wisselen tussen deze twee weersystemen bepaalt met name het temperatuurbeeld bij ons.
In het voorportaal van zo’n opkomende depressie via Engeland kan het onder invloed van de restanten van dat hogedrukgebied nog warm en zonnig zijn. Dezer dagen laten dat beeld ook zien met zomerse maxima.
Vanaf donderdag neemt wel de buienkans weer toe en de temperatuur komt dan iets minder hoog uit.
Het is even wachten of een vrij diepe depressie bij Engeland voldoende aan zet gaat komen om ons weerbeeld vooral na 11 juni beduidend minder te laten worden, of dat deze cycloon net op voldoende afstand blijft zodat de regen/buiengebieden ons louter zullen schampen. Dit heeft ook weer te maken met de invloed van dat net al genoemde hogedrukgebied boven het Europese continent. Hoe dan ook, bij beide opties blijft de middagtemperatuur steeds in de buurt van de aangename 20 graden bivakkeren. De vrij regelmatige neerslag die er toch wel aankomt is prima voor de tuin en voor de akkerbouw die eigenlijk zit te springen om een fatsoenlijke hoeveelheid water op de velden.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Artikel geplaatst op: 02 juni 2017 - 12:04

Gerelateerd

Delen