Weer zomerse oprisping deze week

ALMERE - De zomer van 2017 presteert eigenlijk heel aardig tot nu toe. De mindere dagen zijn tot een minimum beperkt. De zon scheen al overvloedig de afgelopen acht weken en blijft dat veelal doen komende tijd.
Hogedrukgebieden zijn bijna voortdurend aan zet en worden periodiek afgewisseld door wat kleine verstoringen vanuit het westen die zo nu en dan een enkele bui of wat regen geven in Almere en omgeving. De komende pakweg tien dagen belooft het veelal droog te blijven. De zon schijnt vooral op de woensdag en donderdag overtuigend, maar op vrijdag als zich ‘n kleine verstoring aandient, minder. Een zomerse tendens is weer aan de orde met maxima die uitkomen rond 25 graden donderdagmiddag. Later op donderdag en naar vrijdag kunnen zich dan de eerste buien al aandienen vanuit het westen. Later op vrijdag is de storing dan alweer naar het oosten vertrokken en klaart het geleidelijk op. Nieuwe impulsen van hoge druk vanuit het westen komen dan weer aan zet en brengen opnieuw beter weer.
Het weekend zal zich kenmerken door nagenoeg tot geheel droog juniweer met prima middagtemperaturen. Het wordt zo’n 20 graden in de stad en omgeving en daarmee is het uitstekend recreatief weer ook. Veel wind staat er niet tot en met zondag en wat er aan wind waait komt uit een westelijke richting. Opvallend is dat de ontwikkelingen voor de middellange termijn nog steeds opvallend droog ogen. Tot eind juni lijkt de depressieactiviteit nog niet aan zet te komen in de Lage Landen. Steeds weten uitlopers van hogedrukgebieden net richting onze omgeving uit te komen. Dit zorgt er voor dat oceanische regengebieden op afstand blijven vooralsnog. Het mooie weer wordt dus nog geprolongeerd voorlopig.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 9, max. 23, wind var. 3-4, neerslag 10% en zon 90%
Donderdag min. 14, max. 25, wind o. 3-4, neerslag 20% en zon 90%
Vrijdag min. 14, max. 18, wind w. 3-4, neerslag 70% en zon 75%
Zaterdag min. 14, max. 20, wind w. 3-4, neerslag 10% en zon 70%
Zondag min. 13, max. 21, wind nw. 3-4, neerslag 30% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 14 juni 2017 - 12:25

Gerelateerd

Delen