Vooral rond woensdag regen van betekenis

ALMERE - De wisselvalligheid is en blijft troef ook het restant van deze laatste juliweek. Stroperige depressies blijven bivakkeren in de buurt van Nederland en nemen vooral hogerop in de atmosfeer koude lucht mee. In combinatie met de opwarming via de grond door de zon die er af en toe is, volgt er flinke onstabiliteit.
De stelling ‘na de langste dag valt er doorgaans meer neerslag dan verwacht’, doet eigenlijk al een jaar of twintig opgeld in dit land en dus ook in Almere. Juist na die langste dag zijn ook de wateren rondom Nederland opgewarmd en zeker na de warme voorzomer die we hebben gehad de afgelopen weken.
In de omgeving van Almere speelt ook het IJsselmeerwater nog een rol om de buien na de langste dag extra voeding te geven. Waarschijnlijk, gaat dit ook de komende dagen al een rol spelen in onze omgeving. Vooral op de woensdag zijn er regenperikelen die worden gevolgd door wat meer drogere dagdelen op donderdag en vrijdag. Zaterdag 1 juli en de dagen daarna komen oceaanstoringen waarschijnlijk toch weer met hun waterdragers op bezoek en geven periodiek neerslag in Zuidwest-Flevoland.
De temperaturen bevinden zich de komende dagen op normale waarden voor eind juni. Mocht de zon er wat meer bij gaan komen wordt het 20 graden of iets meer en in de regen blijft het uiteraard veel koeler. Na het eerste weekend van juli lijkt een uitloper van het Azorenhoog weer uit te breiden tot over Engeland. De kans op een droger en ook weer wat stabieler weerbeeld neemt daarmee toe.
De diverse seizoensprognoses zinspelen op een bovennormale hoogzomer, dus met meer zon dan gemiddeld en ook een temperatuur die hoger uit zal gaan komen dan het langjarig gemiddelde.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 16, max. 22, wind var. 3, neerslag 90% en zon 25%
Donderdag min. 15, max. 19, wind zw. 3-4, neerslag 35% en zon 35%
Vrijdag min. 14, max. 19, wind zw. 4, neerslag 50% en zon 45%
Zaterdag min. 13, max. 17, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 30%
Zondag min. 13, max. 18, wind zw. 3-4, neerslag 70% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 28 juni 2017 - 07:54

Gerelateerd

Delen