Opnieuw zomers weer vooral richting het weekend

ALMERE – De voorbije junimaand is de warmste juni geweest sinds tenminste 1901. De maand was in Almere zelfs een fractie warmer dan de grote junimaand uit 1976 toen er een flinke hittegolf was in de kersverse stad. In de nabije toekomst zullen recordwarme zomermaanden nog wel vaker gaan voorkomen in dit nieuwe klimaat.
Op woensdag is nog wat lichte regen mogelijk wanneer een belegen warmfront met name Noord-Nederland schampt. De restanten van een mager regengebied kunnen net tot Flevoland reiken en druilregen geven. Daarna herpakt een uitloper van het Azorenhoog zich en komt tot boven Nederland uit met goed weer.
De bovenlucht verwarmt op donderdag en vrijdag en die oprisping werkt ook door naar het leefniveau. Vooral op donderdag en vrijdag zijn er flinke zonnige perioden en is het zomers warm in onze omgeving.
Wel openbaart zich een buiendreiging vanuit het zuidwesten later op donderdag en rond de vrijdag. Het zijn denkelijk geen grote geclusterde buiengebieden dus waarschijnlijk valt het wel mee met de regens. Dan klaart het op de zaterdag mogelijk op en kan het andermaal fraai weer worden met goede temperaturen.
Een adder onder het gras is toch weer een nieuwe storing die via de Noordzee naar Flevoland kan koersen. De zondag is de relatief koelere dag met wederom een kans op ‘n enkele bui en het wordt zo’n 20 graden. Vervolgens lijkt nieuwe invloed van het Azorenhoog zich weer westwaarts uit te breiden in de nieuwe week.
Het prima Hollandse zomerweer kan daarmee een vervolg krijgen hoewel oceaandepressies maar net ten noorden van de Benelux blijven opereren inclusief tamelijk veel wind, regelmatig buien en koelte erbij.
De kans dat wij zo’n doorstroomd en licht wisselvallig weerbeeld in huis krijgen is thans zo’n 35 procent.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min 13, max. 22, wind no. 2-3, neerslag 10% en zon 90%
Donderdag min. 12, max. 25, wind o. 4, neerslag 10% en zon 90%
Vrijdag min. 16, max. 25, wind var. 3-4, neerslag 65% en zon 70%
Zaterdag min. 16, max. 25, wind w. 4, neerslag 20% en zon 90%
Zondag min. 15, max. 21, wind w. 4, neerslag 55% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 05 juli 2017 - 07:00

Gerelateerd

Delen