Vooral woensdag en vrijdag regenperikelen

ALMERE - Inmiddels houdt de zomer zich ook anno 2017 weer aan het bekende Hollandse stramien. Een droog eerste deel van de zomer, gevolgd vaak (rond de langste dag) door een aanzienlijk wisselvalliger scenario.
De eerstkomende tien dagen blijft het aanhoudend licht tot matig wisselvallig met tussen de regenperioden door regelmatig mooi weer met flink wat zon erbij. Het is duidelijk koeler aan het worden vergeleken met het afgelopen weekend en de voorbije maandag toen het nog zomers warm werd in een flink deel van het land. De komende dagen is het enigszins koel met vooral op de woensdag en vrijdag 16-17 graden tijdens regen.
Vooral op woensdag kan er regen van betekenis vallen in Almere: zo’n 15-20 millimeter water is haalbaar. Van structurele droogte is dan ook eigenlijk geen sprake meer tegen het komende weekend als er dus weer een flinke hoeveelheid regenwater is gevallen. Alleen Zuidwest-Nederland noteert nog flinke droogte.
In de loop van het weekend zien we een uitloper van het Azorenhoog zich uitbreiden tot over Noordwest-Frankrijk en Engeland. Het weer zal daardoor wat stabiliseren en nagenoeg tot geheel droog verlopen in Almere. In de nieuwe week behouden we dat doorstroomde weerbeeld in grote lijnen. Meest zwakke oceaanstoringen schampen Nederland waarbij de kans op lichte regen zo nu en dan wat toeneemt. De depressies zakken niet zo ver uit naar de Noordzee dat ze ons weerbeeld verstieren, maar ze blijven net op afstand zodat de meest intensieve regen - en buiengebieden op gepaste afstand blijven, zonder dat we het dus compleet droog houden. Tot pakweg 20 juli houdt dit weertype aan. Daarna lijkt er een mogelijkheid te worden geschapen voor meer invloed van hogedrukgebieden met flinke kans op droger en warmer weer.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 14, max. 17, wind var. 3, neerslag 100% en zon 45%
Donderdag min. 12, max. 20, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 75%
Vrijdag max. 13, min. 18, wind wnw. 3-4, neerslag 90% en zon 70%
Zaterdag min. 13, max. 20, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 50%
Zondag min. 15, max. 21, wind wzw. 3-4, neerslag 20% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 12:25

Gerelateerd

Delen