Heel aardig augustusweer komende tijd

ALMERE – De huidige zomers zijn eigenlijk een beetje voorspelbaar. Meestal is er een droge fase in het late voorjaar en de voorzomer. Als juli op de kalender staat regent het bijna ieder jaar waarbij er vaak veel water valt.
De afgelopen tien jaar waren maar liefst acht van de tien julimaanden (veel) te nat in Almere en omstreken.
Eigenlijk was juli 2006 (die tevens de allerwarmste maand uit de weerhistorie was) een keerpunt. Daarna is er eigenlijk geen zinderende zomermaand meer geweest in Nederland, terwijl klimaatrapporten uit de Bilt voortdurend spreken van een toename van de hittegolven en de droogte gedurende de zomerperioden.
De komende augustusdagen leveren meestal prima weer op met de zon er regelmatig bij, niet te veel aanlandige wind en middagtemperaturen in het algemeen boven de 20 graden in Zuidwest-Flevoland.
De stroming blijft steeds vanaf zee waarbij zo nu en dan enkele regengebieden worden meegenomen.
Donderdag kan een paar buien geven met een kleine kans op onweer daarbij. Daarna overheersen de langere droge perioden, maar geheel droog zal het niet blijven tot en met het aanstaande weekend.
Dit doorstroomde weertype houdt waarschijnlijk aan tot pakweg 10 augustus. Daarna zou de invloed van wat meer hoge druk kunnen toenemen waardoor het weerbeeld geleidelijk zal stabiliseren in de Benelux.
Regelmatig zie je dat in dit soort zomers de tweede helft van augustus aanzienlijk beter weer oplevert. Niet zelden wordt er dan ook nog een fraaie septembermaand aan gekoppeld met twee weken prachtweer.
De mooie hogedrukgebieden die in de hoogzomer doorgaans schitteren door afwezigheid, komen juist richting september meer aan zet en blijven dan ook langer liggen op de voor ons goede stek.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 14, max. 22, wind zw. 3, neerslag 30% en zon 65%
Donderdag min. 17, max. 22, wind z. 4, neerslag 85% en zon 65%
Vrijdag max. 14, min. 21, wind zw. 3-4, neerslag 35% en zon 60%
Zaterdag min. 14, max. 20, wind z. 3-4, neerslag 20% en zon 80%
Zondag min. 12, max. 20, wind w. 3-4, neerslag 30% en zon 80%
Artikel geplaatst op: 02 augustus 2017 - 07:00

Gerelateerd

Delen