Tot zondag nog wisselvallig

ALMERE - Augustus 2017 slaagt er waarschijnlijk niet in er nog een volle zomermaand van te maken. Toch lijkt het stabiele weer er wel aan te komen na de twintigste onder invloed van flink wat hoge drukactiviteiten.
Na de prima zomers aandoende maandag, kwamen de buien op dinsdag, terwijl de woensdag alweer beter weer geeft in Almere. In de periode donderdag tot en met zondag is het flink wisselvallig in onze contreien.
Een voorlopig laatste depressieoffensief met de voornaamste activiteiten boven het Noordzeegebied geeft ons regelmatig regen, of enkele losse buien waarbij het niet bepaald warm is buitenshuis. Bij een soms stevige aanlandige wind liggen de maxima rond een graad of 18 gedurende het komende weekend.
Vervolgens zien we steeds meer invloed komen van hogedrukgebieden en vanaf 20 augustus kan het wel eens langere tijd droog gaan blijven. De zon komt steeds meer aan bod en de temperatuur loopt op. Het zal weersbepalend zijn waar de hogedrukgebieden uiteindelijk komen te liggen. Blijven deze nabij Ierland bivakkeren voor wat langere tijd, zitten we met nagenoeg droog weer en een vrij koele noordwestenwind. Komt het hoog uiteindelijk boven onze omgeving uit kan het al aanzienlijk warmer worden bij ons. Ook zijn er opties dat de luchtdruk boven Scandinavië gaat oplopen en dat is de beste variant. Dan krijgen we een luchtaanvoer vanuit het noordoosten en zou het wel eens fraai zomerweer kunnen worden eind augustus.
Opvallend is dat er wederom een klassieke situatie lijkt te ontstaan. Na een nogal povere hoogzomer die vooral gekenmerkt wordt door wisselvalligheid knapt het weer vrijwel altijd op vanaf half augustus.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 13 max. 22, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 80%
Donderdag min. 14 max. 20, wind z. 3-4, neerslag 65% en zon 50%
Vrijdag max. 15, min. 19, wind zzw. 3-4, neerslag 85% en zon 40%
Zaterdag min. 12, max. 18, wind zw. 4, neerslag 90% en zon 65%
Zondag min. 12, max. 19, wind wzw. 4, neerslag 40% en zon 50%
Artikel geplaatst op: 16 augustus 2017 - 08:32

Gerelateerd

Delen