Het weer DEZE WEEK
Veel regen tot donderdag

ALMERE - De weerkundige zomer van 2017 kende een mooi slot afgelopen dinsdag met maxima die nog een keer joviaal uit de band sprongen tot zo’n (ruime) 30 graden op diverse plaatsen in ’t land. Het beeld over de bijna voorbije zomer was nogal wisselend. Sommigen spraken over een nagenoeg prima zomerseizoen terwijl anderen negatiever waren omtrent het weersverloop gedurende juli en augustus.

In ‘t algemeen kunnen we stellen dat het ‘n prima zomer was met voldoende warmte en niet te veel regen. Inmiddels is het totaal ander weer in Almere met flink wat regen en een hele forse afkoeling daarbij. Een intensieve regenzone ligt diagonaal over Nederland en heeft niet heel veel haast om weg te trekken. Tot donderdag is periodiek nog regen van betekenis mogelijk waarna het vooral op vrijdag ook opklaart.
Een flinke uitloper van het Azorenhoog komt via Engeland en Frankrijk naderbij tegen het weekend. De stroming krijgt daardoor een nogal koele noordcomponent die de temperatuur onder druk houdt. Wel knapt het weer verder op onder de beschermende vleugels van dat hogedrukgebied gedurende het weekend. Nagenoeg droog weer valt ons dan ten deel met gematigde middagtemperaturen van 18-19 graden.
Gedurende de nachten is het nogal koel in Flevoland met minima die tot zo’n 10 graden kunnen geraken. Het vervolg is niet onaardig waarbij de hogedrukgebieden op de goede plaatsen blijven bivakkeren. De trend voor na het komende weekend is positief met weer wat opgaande temperaturen en veelal droog weer. Er zijn zelfs aanwijzingen dat een hogedrukgebied zich op den duur boven Scandinavië gaat ophouden. Dat zou fraai nazomerweer moeten kunnen gaan geven op den duur bij een droge oostenwind.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag max. 17, min. 19, wind no. 3-4, neerslag 100% en zon 25%
Donderdag max. 15, min. 18, wind nnw. 4, neerslag 85% en zon 30%
Vrijdag max. 11, min. 19, wind var. 3, neerslag 30% en zon 50%
Zaterdag min. 11, max. 18, wind n. 3-4, neerslag 30% en zon 60%
Zondag min. 11, max. 18, wind nnw. 3-4, neerslag 20% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 30 augustus 2017 - 06:00

Gerelateerd

Delen