Veel wind, talrijke buien en zeer koel

ALMERE - Volop herfstweer is het deze week richting half september met veel wind en veel regen op ’t pleit. Vorige week schreef ik dat er de volgende week wel eens een storm zou kunnen komen op de kust. We beleven een zeer rumoerige woensdag met inderdaad heel veel wind, vooral richting de westkust.
Windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur zijn mogelijk en ook in Almere waait het zeer stevig.
Een actieve stormdepressie zoekt het op boven het Noordzeegebied en geeft dat zeer onbestendige weerbeeld met bovenal ook weer bakken met regen. De normale maandsom aan neerslag is al bereikt.
De komende dagen verblijven we in de ‘slipstream’ van de depressie waarbij het weerplaatje wordt gekenmerkt door regelmatige passages van actieve buienlijnen met daarbij kans op hagel en onweer.
Het is uitermate koel de komende dagen met maxima tot 15-16 graden terwijl het in een zeer actieve bui kan afkoelen naar 11 of 12 graden tijdens de actiefste neerslaghaard. De vlagerige wind houden we voorlopig nog, maar het algemene windbeeld zal wel kalmer worden uit west en later noordwest.
Richting het weekend en ook daarna wordt het iets rustiger met geleidelijk wat invloed van hoge druk.
Het aantal opklaringen neemt toe en de buien worden minder talrijk en zwaar zonder dat het droog wordt.
Op de middellange termijn probeert oceanische hoge druk zich uit te breiden richting West-Europa. Dat gaat waarschijnlijk lukken en een weersverbetering is dan ook in zicht de komende week. Zeer fraai nazomerweer met maxima boven 25 graden is nog niet te verwachten, maar de 20 graden wordt haalbaar.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 13, min. 17, wind zw. 7-8, neerslag 90% en zon 50%
Donderdag min. 10, min. 15, wind wzw. 5, neerslag 90% en zon 30%
Vrijdag min. 10, min. 15, wind zw. 4-5, neerslag 70% en zon 45%
Zaterdag min. 8, max. 16, wind w. 4-5, neerslag 65% en zon 50%
Zondag min. 8, max. 16, wind wnw. 4-5, neerslag 50% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 13 september 2017 - 07:00

Gerelateerd

Delen