Eerst nog een paar koude vorstnachten

ALMERE - De huidige overwegend milde weersvooruitzichten in ogenschouw nemend, kunnen we voorzichtig al de balans opmaken van de (zeer) zachte winter 2017/2018. Als we die vooruitzichten even meenemen, lijkt de kans op een terugkeer van de winter (die er eigenlijk nauwelijks was de afgelopen perioden) ronduit klein.
We mogen dus wel aannemen dat ook het tweede gedeelte van deze sprokkelmaand overwegend zacht weer zal opleveren in Almere. Het zal geen verrassing zijn dat de gemiddelde temperatuur over de wintermaanden december, januari en februari (zeer) royaal boven het langjarige gemiddelde uitkomt.
Of we officieel een zeer zachte of zachte winter noteren straks op 1 maart is natuurlijk niet echt relevant.
Toch lijkt het er steeds meer op dat het niet meer echt kan winteren in dit land. Een teken aan de wand.
De afgelopen nachten waren toevallig een keer ‘frisjes’. In een restant relatief koude lucht en heldere omstandigheden tijdens de nacht(en) kon het matig vriezen bij Almere met minima tot bij de -6 graden.
Inmiddels wordt de lucht alweer wat minder koud en de nachtelijke minima komen minder laag uit.
Tot het weekend kan het nog wel tot lichte vorst komen, terwijl de dagtemperaturen eigenlijk steeds iets hoger uitpakken. Voordeel van dit betrekkelijk zonnige en kalme weerbeeld is dat het vooral droog is.
Op de vrijdag en daarna ook op zondag is er wel een regenkansje, maar veel water valt er niet.
De week daarna ligt het in de lijn der verwachting dat de vorst niet meer wederkeert, de dagtemperaturen nog wat verder oplopen en dat de lichte wisselvalligheid iets toeneemt. Wat het Carnaval (voor de liefhebber, zondag, maandag en dinsdag) betreft lijkt het weer goeddeels te zullen meevallen. Noch felle koude uit het oosten met -8 graden overdag, noch hinderlijke regendagen waarop het volop giet krijgen we. Het weer zal dus geen spelbreker zijn voor dit jaarlijkse evenement.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. -6, max. 4, wind var. 3, neerslag 0% en zon 75%
Donderdag min. -3, max. 5, wind z. 3, neerslag 0% en zon 75%
Vrijdag min. -1, max. 5, wind z. 3, neerslag 40% en zon 45%
Zaterdag min. -0, max. 6, wind zw. 3-4, neerslag 30% en zon 65%
Zondag min. 1, max. 6, wind zzw. 4, neerslag 60% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 07 februari 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen