Vanaf donderdag wat langer droog

ALMERE – Vorige week meldde ik al dat we de voorzichtig de conclusie mochten trekken dat deze winter geen echte verrassingen meer zou laten zien in de vorm van venijnige kou-uitvallen uit het hoge noorden. Op wat virtuele koudere tendensen na, geschetst door het Amerikaanse weermodel, is de kans klein dat we deze maand nog volop in het winterweer geraken.
Wellicht dat het rond de maandwisseling weer wat kouder kan worden. Tot die tijd geven de diverse weermodellen aan dat ons weerbeeld in toenemende mate beheerst zal gaan worden door hogedrukgebieden. Dat is een positieve ontwikkeling en betekent dat het vaker en langer droog blijft in de Lage landen de komende tien dagen. De hogedrukgebieden worden voornamelijk geprojecteerd richting de Benelux en de onderkoelde zeewateren nabij Ierland. Een rustig weerbeeld is dan doorgaans het gevolg. Tijdens de nachten zou het soms tot een graadje vorst kunnen komen terwijl de dagmaxima regelmatig de dubbele cijfers opzoeken. Al met al staat dus een prima weerbeeld gepland.
Donderdag echter staat nog even een voorlopig laatste regengebied op het programma. Met zo’n 5-7 millimeter water passeert die regenzone gedurende de dag waarna het uiteraard weer droog wordt.
Rond zaterdag is er ook nog even een kleine buienkans vanaf zee, maar voor de rest overheersen dus de droge momenten. De zon is ook regelmatig van de partij in Almere en we zullen merken dat deze steeds hoger komt te staan. Ofschoon we in het zogenaamde ‘putteke’ van de winter bivakkeren momenteel, is daar weinig van te merken. Normaliter is de fase rond half februari de koudste van de winter, maar opvallend is dat juist de sprokkelmaanden erg weinig opleveren aan serieus winterweer de laatste jaren.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. -2, max. 6, wind zzo. 3-4, neerslag 0% en zon 65%
Donderdag min. 4, max. 8, wind zw. 4-5, neerslag 95% en zon 25%
Vrijdag min. 2, max. 9, wind z. 3, neerslag 30% en zon 70%
Zaterdag min. 2, max. 7, wind var. 3-4, neerslag 40% en zon 75%
Zondag min. 1, max. 8, wind w. 3-4, neerslag 20% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 14 februari 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen