Groeizaam weerbeeld, natuur explodeert

ALMERE – De aprilzomer krijgt een mooi vervolg, zeker vanaf het komende weekend. Het lijkt er zelfs op dat we de bijna legendarische voorzomerse april uit 2007 achterna gaan. Eerst evenwel komen er een paar dagen aan met een verhoogde regen/buienkans. Het groeizame karakter van het weer neemt sterk toe dus.
Waarschijnlijk zal de natuur exploderen de komende dagen met veel opkomende bloesems aan de bomen, struiken en groen gebladerte. In ‘t tijdpad tussen woensdag en zaterdag zijn dus enkele buien mogelijk. We krijgen een situatie waarbij de meeste buien bijvoorbeeld ook in het noordoosten van Nederland kunnen vallen en als we de regenbalans dan opmaken tegen het weekend, zou het best wel eens mee kunnen vallen. De temperaturen blijven steeds aan de hoge kant, zowel in de nachten als overdag. De zeer aangename - en bijna zomerse 25 graden van afgelopen zondag halen we voorlopig niet, maar de 18-19 graden blijft nog wel haalbaar tijdens de minst bui-achtige momenten met de aprilzon er even goed bij.
Een zeer mooie ontwikkeling op de weerkaart doet zich vooral na het komende weekend voor als zich een stevige blokkade van hoge druk zou moeten opwerpen boven Scandinavië. Dan wordt met een droge noordoostenwind heldere – en later opnieuw warme(re) lucht aangevoerd zodat de maxima wederom kunnen pieken. Niet uit te sluiten is dat we op een gegeven moment gaan uitkomen op 25 graden en hoger in Almere. Het Amerikaanse weermodel mikt juist op een veel minder rooskleurig weerbeeld in de derde decade van deze grasmaand, dus na de twintigste enfin. We merken wel welke aprilse grillen ons ten deel vallen straks. De komende dagen wordt het in ieder geval duidelijker of we daadwerkelijk weer gaan overschakelen op het grandioze voorzomerse plaatje dat dus (vooral na het weekend) wordt geschetst door het Europese hoofdweermodel.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 10, max. 16, wind no. 3, neerslag 90% en zon 50%
Donderdag min. 9, max. 18, wind o. 4, neerslag 70% en zon 45%
Vrijdag min. 9, max. 17, wind z. 3-4, neerslag 75% en zon 45%
Zaterdag min. 8, max. 18, wind z. 3-4, neerslag 20% en zon 75%
Zondag min. 9, max. 18, wind zzw. 3-4, neerslag 20% en zon 80%
Artikel geplaatst op: 11 april 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen