Ronduit zomers weer de eerste dagen

ALMERE – Exact een week terug vertelde ik dat de aprilzomer een mooi vervolg zou kunnen krijgen, zeker vanaf het inmiddels voorbije (matige) weekend. Nog steeds is dat het parool en een groot gedeelte van deze week lijkt het dan ook bijna zomer in Almere en omgeving. Vooral woensdag en donderdag zijn zonovergoten dagen waarbij de maxima tenminste 25 graden zijn.
Toptemperaturen tot zo’n 27-28 graden zijn (landelijk) mogelijk op donderdagmiddag.
Gedurende de nachten koelt het aanvankelijk nog even flink af met minima tussen pakweg 5 en 8 graden.
Een mooi hogedrukgebied boven Zuid-Scandinavië is verantwoordelijk voor het sublieme aprilweer.
We zien de natuur exploderen de komende dagen, zeker na het malse ‘meiregentje’ van het afgelopen weekend dat op zondag nog voor 10-20 millimeter water zorgde in het zuidwesten van Nederland.
Op vrijdag lijkt er minder warme lucht in te stromen via het noordwesten als gevolg van de opkomst van een nieuwe uitloper van hoge druk richting de Noordzee. De wind kan dan tijdelijk aanlandig worden, maar toch kan het aanvankelijk nog ruim boven de 20 graden zijn in onze contreien. Het blijft steeds nagenoeg droog.
Er is een gerede kans dat zich juist tijdens het weekend een nieuw hogedrukgebied vormt boven de Noordzee. Indien dit gerealiseerd wordt krijgt de aprilzomer nog een verlenging tot en met maandag. Dan kan het ook nog even warmer worden met op de zondag en maandag andermaal zomerse maxima.
Het Europese weermodel leek wat terughoudender met die hoge dagmaxima, maar we gaan het zien straks.
Begin volgende week is de kans op een westelijke stroming groter en kan het koelere - en ook iets wisselvalliger weer waarschijnlijk doorzetten. Akelige kou uit het noorden zit er evenwel niet aan te komen.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 7, max. 25, wind no. 3, neerslag 0% en zon 95%
Donderdag min. 9, max. 26, wind o. 4, neerslag 0% en zon 95%
Vrijdag min. 10, max. 22, wind nw. 3-4, neerslag 20% en zon 85%
Zaterdag min. 7, max. 17-22, wind nno. 3-4, neerslag 15% en zon 80%
Zondag min. 6, max. 19-23, wind no. 3-4, neerslag 20% en zon 85%
Artikel geplaatst op: 18 april 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen