Juist rond Koningsdag kans op droger weer

ALMERE – De aprilzomer die hier zeer ruim tevoren in vol ornaat werd aangekondigd, hebben we dubbel en dwars gehad. Een reeks dagen met maxima ruim boven de 25 graden viel ons ten deel in Zuidwest-Flevoland.
De levende natuur explodeerde en liep de achterstand flink in. De zondag was voorlopig de warmste dag en we moeten tot in de maand mei wachten op weer eens een keer temperaturen van 20 tot 25 graden bij ons.
De komende dagen is het licht wisselvallig en een stuk koeler dan we gewend waren. Een deel van de nog aanwezige fraaie bloesems wordt door die koelte wel iets langer geconserveerd. De dinsdag gaf al een mals ‘meiregentje’ af en ook in de periode woensdag tot en met begin volgende week blijft het periodiek wisselvallig in de regio Almere. Veel water wordt niet verwacht, maar groeizaam wordt het zeker buiten.
Koningsdag zou wel eens mee kunnen vallen met een vrij kleine kans op regenperikelen op deze 27e april.
De donderdag levert ook niet veel neerslag op en voor zaterdag kan dat ook het geval zijn. Op de zondag evenwel kan een kleine storing die in de buurt van Nederland gaat bivakkeren wat langduriger regen geven.
Deze tendens van telkens lagedrukgebiedjes die zich in de buurt van ons land willen gaan ophouden blijft ook daarna. In grote lijnen houdt het nogal wisselvallige en veelal wat te koele weer dan ook aan tot en met de eerste week van mei. Hoogzomerse toestanden met maxima van 28 graden zitten er niet snel meer in.
De maxima komen eerder uit op zo’n 15-16 graden en af en toe kan het eens tot 18 graden worden met zon. De aprilnachten blijven relatief fris waarbij de temperatuur soms daalt tot rond een graad of 6-7 even buiten de stedelijke omgeving.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 10, max. 14, wind w. 4, neerslag 55 en zon 35%
Donderdag min. 8, max. 13, wind w. 4, neerslag 50% en zon 70%
Vrijdag min. 6, max. 14, wind zw. 3-4, neerslag 30% en zon 50%
Zaterdag min. 7, max. 16, wind ozo. 3-4, neerslag 45% en zon 50%
Zondag min. 9, max. 16, wind o. 3-4, neerslag 85% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 25 april 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen