Topzomer van 2018 gaat onverminderd door

ALMERE - Iedereen die dit leest maakt waarschijnlijk de mooiste zomer van deze eeuw mee. Het voorbeeldige voorzomerse weer begon al in april en werd stevig geprolongeerd in mei. Beide maanden scoorden al een gemiddelde temperatuur die drie graden boven de norm uitkwam.
Juni deed het ook uitstekend en de climax van het voortreffelijke weer lijkt zich tot half juli voor te doen. Tot die tijd namelijk is er geen serieuze kans op neerslag. De droogte in grote delen van Noordwest-Europa is problematisch aan het worden. Vooral in Scandinavië waar men de warmste en droogste zomer ooit meemaakt momenteel, is de situatie nijpend. Ook in Zuidwest-Flevoland zien steeds meer grasvelden geelbruin en dat worden er steeds meer.
Over het weer de komende tien dagen kunnen we eigenlijk kort zijn. Droog, zonnig en warm samengevat. Bijzonder hardnekkige mooi weer brengende hogedrukgebieden blijven de scepter zwaaien in Nederland.
De exacte positie van de spil van de hoge druk is bepalend voor het wind- en temperatuurbeeld. Vanaf woensdag kan de stroming tijdelijk iets krimpen naar noord of noordwest. Gevolg is de instroom van iets minder droge lucht met zelfs kans op enkele wolkenvelden. Overdag wordt het dan met 23 graden iets minder warm. Daarna kan de temperatuur weer oplopen naar meer dan 25 graden bij een noordooster.
Zicht op een weersomslag is er eigenlijk nog niet. We zien tegen het weekend even een kleine rimpeling in de vorm van een mogelijke bui richting België. Rond 12 of 13 juli zou er voor ’t eerst regen van betekenis kunnen komen, maar dat regensignaal zou best eens enkele dagen verschoven kunnen worden. Maar tot die tijd nagenoeg dagelijks een zonovergoten zomerplaatje.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 11, max. 24, wind no. 3, neerslag 0% en zon 90%
Donderdag min. 13, max. 23, wind n. 3, neerslag 5% en zon 85%
Vrijdag min. 14, max. 25, wind nnw. 3-4, neerslag 0 en zon 90%
Zaterdag min. 14 max. 25wind n. 3-4, neerslag 5% en zon 95%
Zondag min.13 max. 26 wind no. 3-4, neerslag 15% en zon 95%
Artikel geplaatst op: 03 juli 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen