Eindelijk regen onderweg

ALMERE - Bijzonder nieuws deze week voor burgers, boeren en buitenlui want het gaat regenen! Zelden zagen grote groepen mensen zo uit naar een verlossend regenmoment vanwege de huidige recorddroogte.


De depressies gaan zich nadrukkelijker roeren de komende pakweg tien dagen en leveren soms neerslag. De intense droogte zal hiermee een stukje worden verlicht, maar het enorme neerslagtekort blijft. Tot vandaag (woensdag) is augustus 2018 maar liefst 5 volle graden te warm verlopen. Er is zicht op belangrijk koeler weer op korte termijn, dus zal het riante thermische overschot wat minder hoog worden.
Dinsdag was de voorlopig de laatste tropische dag in Almere en met royaal 35 graden werd op sommige stekken in het land de vierentwintigste dag van de nog lopende hittegolf genoteerd (een absoluut record)
Woensdag overdag is het nog redelijk weer met wellicht nog nipt een zomerse temperatuur op ’t pleit.
Op donderdag komen er wat meer genperikelen aan bod en is het al aanmerkelijk koeler in Flevoland.
De dagen daarna blijft het wisselvallig met zeker prima dagdelen tussendoor, maar dus ook periodiek buien of een regenmoment. De middagtemperatuur komt steeds uit op een aangename 20-22 graden.
Tijdens het weekend kunnen nieuwe storingen inclusief waterdragers ons land schampen, of zelfs bereiken.
Vooral op zondag kan er weer regen van betekenis vallen die uiteraard nog steeds welkom is voor velen.
De wisselvallige augustustrend lijkt dus gezet en een omkeermoment naar wederom warm en droog is eigenlijk nog niet te zien. Een leuk herstel is zeker nog mogelijk tijdens de tweede maandhelft en zelfs een hittegolf zou er nog eens kunnen inzitten. Dat kan in feite tot halverwege september. Maar eerst regen!

Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 20, max. 26, wind z. 3, neerslag 65% en zon 80%
Donderdag min. 15, max. 23, wind zzw. 3, neerslag 80% en zon 40%
Vrijdag min. 14, max. 22, wind zw. 3-4, neerslag 65% en zon 85%
Zaterdag min. 13, max. 23, wind zw. 3, neerslag 40% en zon 70%
Zondag min.15, max. 21, wind zw. 3-4, neerslag 80% en zon 50%

Artikel geplaatst op: 08 augustus 2018 - 07:18

Gerelateerd

Delen