Licht wisselvallige trend

ALMERE - Het riante temperatuuroverschot van maar liefst 5 volle graden dat augustus opbouwde tijdens de eerste week van de maand kalft geleidelijk af. Logisch natuurlijk met relatief gematigde temperaturen deze week.
De stroming blijft voorlopig vanaf de zeekant komen, gevoed onder meer door diepe depressies benoorden Schotland. In samenspel met het bekende Azorenhoog gedijt de (zuid)westcirculatie prima komende tijd. Sinds lange tijd kunnen we dan ook spreken van enigszins gematigd Hollands zomerweer. Zo nu en dan trekken storingen met een paar uur regen of enkele buien langszij. Later op donderdag kan zo’n band met regen of enkele buien ons bereiken. Er valt dan zo’n 5-7 millimeter water. De droogte is er niet mee voorbij.
Vervolgens zien we dan weer de bekende uitloper van het Azorenhoog die zich kan gaan uitstrekken tot over onze omgeving. De as van die ovaalvormige uitloper blijft voornamelijk zuid van Nederland bivakkeren. Daardoor krijgt de warme continentale lucht niet de kans om tot Zuidwest-Flevoland door te dringen. De reguliere dagtemperaturen blijven daardoor prima, tussen de 20 en 25 graden. De nachten zijn niet al te koud en in de dichtbebouwde woonkernen zelfs zwoel. Veel wind staat er niet op de meeste dagen.
Dit licht wisselvallige weerbeeld behouden we ook na het weekend nog. Er is nog een kans dat we een keer richting de 30 graden lopen later in de maand, maar de echte hitte met 35 graden en hoger lijkt er niet meer in te zitten dit jaar. Een mogelijke hittegolf evenwel is nog steeds haalbare kaart. In theorie kan zo’n hittegolf nog aanhouden tot half september. Hittegolven zijn echter zeer zeldzaam gebleken in september.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 16, max. 25, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 75%
Donderdag min. 15, max. 25, wind zzw. 3, neerslag 20% en zon 70%
Vrijdag min. 14, max. 22, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 70%
Zaterdag min. 13, max. 23, wind zw. 3, neerslag 40% en zon 40%
Zondag min.15, max. 22, wind zw. 3-4, neerslag 20% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 15 augustus 2018 - 07:45

Gerelateerd

Delen